Peste 1.300 de gospodării din Tetoiu se vor lega la rețele de apă și canalizare

În comuna Tetoiu a demarat ampla procedură a executare a  branșamentele la rețelele pentru apă și canal, finanțate prin programul național Anghel Saligny. După realizarea acestora se va da drumul la programul de asfaltare.

”Am dat startul acestui proces care înseamnă conectarea la cele două utilități a peste 1.300 de gospodării. Asta necesită și subtarversări. De aceea am purtat azi o discuție cu toți factorii implicați în acest proces. Vom aplica modelul pieptene, în sensul că vom face o singură subtraversare pentru 4-5 gospodării care vor avea conductele conectate într-un hub comun”, spune Viorel Herascu.

La nivel de drumuri modernizate, Consiliul Județean Vâlcea a investit în modernizarea Drumului Județean în satele Popești – Câmpeni. Iar Primăria va pregăti din buget local drumul Lunca-Nenciulești. Se așteaptă rezultatul evaluării pe AFIR, tot pentru drumuri.

Și va începe pregătirea implementării rețelei de gaze naturale.

Localitatea reușește să strângă din venituri proprii undeva la 574 mii lei, în creștere față de 300 mii lei în 2022, având o pupulație de 2.300 de locuitori, venituri pe care primarul Viorel Herăscu spune că ar putea fi mult mai mari dacă s-ar reuși atragerea în zonă a unor investitori privați dar și dacă rețeaua de gaze ar fi implementată.

Primăria Tetoiu a obținut finanțare și pentru asfaltarea unor drumuri comunale interioare. Valoarea proiectului este de 4.871.952 lei.

E vorba de două poduri și 3,5 km de drumuri. Prin aceste proiecte, autoritățile din Tetoiu reușeșc să crească nivelul de trai și să dezvolte infrastructura locală, condiții obligatorii pentru atragerea de investiții în zone.

Prin PNRR, Primăria a fost declarată eligibilă pentru proiectul SmartLab, în urma căruia școala gimnazială din localitatea va fi dotată cu table inteligente, laboratoare de informatică modern, mobilier.

Primarul Viorel Herăscu anunță un prim succes în munca de reglementare a situației terenurilor și a proprietăților din Tetoiu, prin semnarea contractului privind cadastrarea sistematică a alte 5 sectoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *