Pesceana va introduce gaze printr-un parteneriat cu Șirineasa și Glăvile

Comuna Pesceana va avea gaze naturale, spune primarul Ion Vasile, în urma unui partenriat cu Glavile și Șirineasa. Sunt astfel 3 localități care s-au unit pentru accesarea de fonduri europene, gaze dar și alte proiecte care privesc deszvoltarea infrastructurii între ele.

Studiul de fezabilitate pentru gaze are, ca lungime, 9 km de conducte la drumul județean, iar cu extinderi, sunt in total, 25 de kilometri rețea de gaze.

În rest, se lucrează la drumul de legătură cu localitatea Roești, deja prin amenajarea tersamentului, este folosit de conducătorii autor din cele două localități. grădinița este aproape finalizată, iar căminul cultural și dispensarul urmează să intre în reabilitare și modernizare.

Se lucrează la drumul județean care traversează comuna de la nord la sud, făcând legătura între Șirineasa și Sutești.

Pentru căminul cultural, licitația a fost finalizată și se așteaptă desemnarea câștigătorului și începerea execuției.

A fost finalizată documentație pentru o sală de sport, urmează să fie predat amplasamentul și să înceapă construcția acesteia.

 ”Totodată, proiectul pentru cei 12 km de modernizare a drumurilor va fi depus pe PNDL3, iar cu acesta se vor finaliza de asfaltat toate drumurile. Mai avem de făcut niște extinderi de rețele de apă potabilă, iar pentru acestea fiind în masterplanul judetului, vom aștepta ca dânsii să înceapă lucrările”, conchide primarul Ion Vasile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *