Pesceana, o localitatea care are toate instituțiile publice reabilitate

Cu aproximativ 200 mii lei (112 per capita), Pesceana, comuna cu 1.500 de suflete, care începe de la Pădurea Higi, odată cu izvorul râului căruia îi poartă numele, a reușit în timpul administrației Vasile să investească în infrastructura de utilități, poduri dar și drumuri, surmontând un handicap vechi al localității.

”Comuna era divizată de râul Pesceana și de celelalte pârâruri care se varsă în acesta. Am contruit poduri, am reușit să legăm toate satele, mai mult am reușit să ne legăm cu comuna vecină Roești, un drum extrem de important care scurtează distanțe, drum care urmează să fie preluat oficial de Consiliul Județean.  Am investit în rețeaua de apă, în școli, în unitățile medicale.  Avem și câteva investiții private. Localitatea se pretează foarte bine pe zootehnie. Și ne bucură faptul că și cei care sunt plecați afară la muncă, vin și ridică aici, case. Semn că legătura cu pământul natal este una solidă”, spune primarul Ion Vasile.

Și nu doar cei plecați în afară, în ultimii ani, Pesceana a devenit o localitate căutată de constănțeni, tulceni și bucureșteni, care au găsit aici o destinația propice pentru case de vacanță.

Locuitorii au început să investească în zootehnie, în creșterea bovinelor, semn că agricultura este una de bază și care poate salva această zonă.

Din păcate, drumul județean care traversează localitatea a încăput pe mâna unui constructor care multă vreme nu și-a onorat obligațiile fiind singurul dintr-un amplu pachet de drumuri județene reabilitate pe PNDL2 a cărui finalizare încă mai așteaptă. Contractul a fost reziliat și se reiau procedurile necesare pentru a putea fi terminată lucrarea.

În prezent, comunitatea beneficiază de apă curentă, dispensar, școală. grădiniță, toate moderne, multe poduri care asigură accesul mai ușor între sate, dar și așa cum am spus, de noul drum către comuna vecină Roești, care scurtează foarte mult distanța între cele două localități.

Alte investiții mai sunt căminul cultural aflat în lucru iar  prin Planul Național de Redresare și Reziliență, au fost aprobate cele șase stații de autobuz moderne. Așadar, fiecare stație de autobuz va avea wi-fi, afișaj electronic, un confort de care să beneficieze toți oamenii care circulă cu autobuzul. Tot prin PNRR, primăria va fi digitalizată, primăria care va intra în reabilitare iar alt proiect prin Agentia de Mediu,  va reabilita iluminatul public și se vor monta stații electrice de încărcare.
Urmează să fie depuse noi proiecte pentru reabilitarea de noi drumuri precum și pentru amenajarea unei platforme de gunoi de grajd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *