„Pescarii norvegieni” din Lăpuşata aşteaptă deschiderea sezonului, să meargă din nou la muncă

În comuna Lăpuaşata, pescarii „norvegieni” au ieşit din izolare dar au declarat că nu le e teamă şi când se reia pescuitul în Norvegia se vor întoarce înapoi la muncă.

„Am avut peste 100 de izolaţi aici în comună., Acum mai sunt 3. Majoritatea au fost românii care lucrează în industria piscicolă din Norvegia. Au fost oameni de bun simţ şi au stat în izolare. Din câte am fost anunţaţi mai urmează să vină un grup, tot din Norvegia. Au fost şi câţiva din Anglia şi Spania. Românii? pleacă din nou la muncă. Am deja peste 20 de femei care au plecat în Germania în agricultiură. Aud mereu că de ce îi lăsăm. Păi ce să fac aici. Este vreo fermă care oferă 1000 de euro salariu şi au fost refuzaţi?”, spune Nicolae Joiţa, primarul din Lăpuşata.

În ceea ce priveşte românii care lucrează în Norvegia, aceştia, susţine primarul, au susţinut că nu vor rămâne în ţară şi cum se deschide sezonul, se vor întoarce înapoi la muncă.

În Lăpuşata locuieşte cea mai mare comunitatea de angajaţi români din industria piscicolă din Norvegia, oameni care au contracte ferme de muncă şi lucrează în medie 4-5 luni pe an în acest domeniu.

„Sunt oameni foarte serioşi şi buni gospodari care muncesc nu în condiţii uşoare dar ştiu să fie responsabili, când vin aici îşi pun la punct casele, au grijă de familie, de copii şi vor să le ofere celor mici un viitor. Sunt români care nu ne fac de râs acolo unde se duc, ba dimpotrivă”, a mai adăugat Nicolae Joiţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *