Personalul medico-sanitar de la Căminul de bătrâni din Scundu a stat în carantină întreaga perioadă a stării de urgenţă

Primăria din Scundu a înţeles că epidemia de coronavirus este una destul de periculoasă pentru vârstnicii rezidenţi la Căminul din localitate, drept pentru care a luat măsuri extrem de importante pentru a proteja sănătatea celor în cauză.

„Era clar că din punct de vedere sanitar, categoria seniorilor este cea mai expusă şi vulnerabilă în contextul epidemiei de Coronavirus. Trebuia să luăm rapid măsuri, unele poate mai puâin plăcute dar important este că oamenii au înţeles că altă variantă nu este. Pe toată perioada, personalul medico-sanitar a stat câte 14 zile în cămin, fără să iasă. Au fost trei serii, am împărţit asistenţii , infirmierii, îngrijitorii, bucătăria. Toate seriile au stat 14 zile în carantină aici la cămin, După ce ieşeau din schimb, stăteau în izolare acasă 14 zile”, spune primarul Dumitru Blejan.

Mai mult, când reveneau la muncă, DSP Vâlcea a efectuat teste rapide pentru fiecare salariat.

Asta în afară de materiale biocide, respectarea distanţei sociale, echipament de protecţie, totul fiind asigurat de primăria Scundu.

„Din fericire, măsurile noastre au dat rezultate, nu avem nicio îmbolnăvire, rezidenţii noştri sunt sănătoşi, am suplimentat normele de hrană, am făcut eforturi dar a ieşit bine. Pe viitor vom fi la fel de vigilenţi şi cerem personalului aceeaşi responsabilitate ca până acum”, conchide primarul. din Scundu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *