Perișani primește trofeul pentru infrastructură: ”Transperișani” șoseaua care scurtează legătură între Râmnic și Țara Loviștei

Anul 2020 a adus cu sine o uriașă realizare în județul Vâlcea, la nivel de infrastructură și anume, drumul de munte ”Transperișani” o cale rutieră care ocolește masivul Cozia prin partea estică, pe vechiul drum al romanilor, Limes Alutan.

Transperișani este o variantă de ocolire a defileului Oltului, pentru turiști și scurtează legătura dintre Râmnicu Vâlcea și Țara Loviștei cu 20 de minute, astfel din municipiu și până la Perișani, drumul se face în 45 de minute.

Astfel distanţa dintre Râmnicu Vâlcea și Perișani s-a redus la 40 de km, de la 57 de km cât era pe Valea Oltului. Este o realizare așadar extrem de importantă pentru partea de nord a județului, punându-se în valoare zona turistică a Perișaniului și poienile ghioceilor care se află pe malul râului Bâiaș.

Drumul este unul cu adevărat pitoresc, intrat deja în circuit turistic și care ajunge până aproape de Posada, celebra zonă unde a avut loc lupta din 1330.

Pentru această lucrarea, Primăria Perișani, merită trofeul pentru infrastructrură pe anul 2020.

Primarul Ion Sandu, cunsocut promotor al zonei are o ambiție și mai mare decât aceea de pune Perișaniul pe harta turistică a României, Vrea să ne ducă sus, pe vârful muntelui dacic, pe vârful Coziei, acolo, aproape de fereastra de piatră,

”E un proiect la care lucrăm, pe fonduri europene, vrem să facem acest drum de 10 km care să duc să pe vârf, un drum care pleacă din Transperișani și ajunge acolo sus. El este acum, dar e un drum de pământ, greu accesibil. Acesta drum finalizat înseamnă o altă deschidere și altă perspectivă pentru Perișani. Cei care vin aici au mai multe de făcut, nu doar să admire cea mai mare colonie de licheni din Românie, insula parc, locul Posadei. Pot urca pe vârful Coziei”, spune Ion Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *