Pentru vâlceni, in viitorul apropiat vor fi 3000 de locuri de munca bine platite

In viitorul apropiat trei șantiere mari vor fi dezvoltate în zona Vâlcii, două chiar în județ și unul în Argeș, dar la o jumătate de oră de Râmnicu Vâlcea, și anume la Tigveni

Este vorba de loturile 2, 3 și 4 ale autostrăzii Sibiu-Pitesti, șantiere care vor începe în această toamnă (lotul 4) și vara viitoare loturile 2 și 3.

Astfel în județul Vâlcea, turcii de la MAPA, vor demara în vara lui 2023, lucrarile pe tronsonul Boita – Cornet, momentan fiind în execuție proiectul tehnic. Deja antreprenorii turci au spus că au nevoie de 800 de lucrători.

Daca nu vor exista contestații, italienii de la Astaldi vor fi desemnați câștigători pe lotul 3, Cornetu -Tigveni, unde proiectul tehnic se va întinde pe 12 luni, deci tot în vara-toamna anului viitor vor începe lucrările în teren. Judecand după forță de muncă pe care o au pe lotul 5 (1000 de angajați), cred că tot un număr similar vor necesita aceste lucrări.

Așadar vorbim deja despre 1500-2000 de locuri de muncă, in construcții în județul Vâlcea, la realizarea a 60 de km de drum de mare viteză, lucrări grele, spectaculoase care vor implica poduri, tuneluri, viaducte. Locuri de munca bine plătite, se știe că în construcții, media salariului este undeva la 4000- 5000 net. Pentru toată gama de muncitori – dulgheri, ferari -betonisti, lăcătuși, electricieni, macaragii, buldozeriști, excavatoriști, ingineri constructori etc. Iar antreprenorii sunt companii mari, serioase

Lotul 4 însă, Tigveni-Curtea de Arges incepe în această toamnă. Acesta este in Argeș, dar la o jumătate de oră de Râmnicu Vâlcea. Austriecii de la PORR au deja un renume de firma serioasa. Sunt de altfel, cei care în acest an vor finaliza lotul 1. Și aici putem vorbi de aproximativ 1000 de locuri de munca disponibile

Vorbim de lucrări mari, care se vor întinde pe cel puțin 4 ani, ca durată, toate finanțate cu bani europeni. Nu se pune problema ce vor face angajații după finalizarea acestor lucrări. Orice firma serioasa tine de angajații buni și îi ia la alte lucrări. Iar în România, cel puțin 20 de ani de acum înainte se vor tot construi autostrăzi.

In concluzie, aproximativ 3000 de locuri de munca, bine plătite vor fi la dispoziția celor care doresc sa lucreze in construcții. Sunt convins că nu trebuie sa fii specializat, antreprenorii cunosc „pregătirea” precară a angajaților români și, cu siguranță, meseria se va învăța la locul de munca, daca exista ambiție și dorință.

Cert este că din 2023, orice vâlcean care se va plange pe Facebook, că nu are loc de munca bine platit, este doar un puturos. Unul care vrea sa fie șef, cu 2000 de euro salariu și să lucreze pe Facebook.

Așadar avem în următorii ani, 3000 de locuri de munca la 75 de km de autostradă. Spor la treabă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *