Pentru Tomşani, anul 2019 poate fi considerat anul cu foarte multe investiţii în infrastructură

Pentru Dumitru Pearcu, anul 2019, a fost carcaterizat prin multe investitii în infrastructură, multe proiecte au ajuns la maturitate şi localitatea are un aspect de comună europeană.

În prezent putem vorbi de o infrastructură impecabilă, avem cele mai multe drumuri asfaltate raportat la suprafaţa localităţii, râul Bistriţa nu mai este un handicap pentru satele riverane fiind realizate poduri de legătură pentru fiecare comunitate.

Se lucrează şi în prezent la alte două poduri în punctele Epure şi Lunguleşti.

Tomşani se află în  clasamentul naţional al absorbţiei fondurilor europene atrase.

„Toate fondurile au fost investite în infrastructură. Am lucrat cu o echipă puternică şi am avut ca prioritate atragerea de bani pentru a pune la punct infrastructura mare a comunei. dacă nu vrem depopularea satelor atunci este obligatoriu să le oferi condiţii de viaţă standard, apă, canal, asfalt, iluminat şi pe viitor gaze. Dacă vrem investitori privaţi, din nou aceleaşi criterii, plus legături directe cu celelalte localități vecine. Şi comuna nu are doar centru. Comuna trebuie să fie omogen dezvoltată de la periferii până la centru”, spunea Dumitru Pearcu, edilul comunei vâlcene.

Tot Pearcu spune că pe final de an, aşteaptă deblocarea plăţilor pe PNDL, pentru a putea continua asfaltările de drumuri.

„Suntem deschişi pentru agro-turism şi sunt convins că localitatea va fi căutată pe acest domeniu, suntem în depresiunea Horezu, sub munte, avem obiective de patrimoniu, suntem în inima Olteniei de Nord, aproape de atâtea zone turistice. Ne gândim şi la o perspectivă balneară. Dar toate la timpul lor. Dorim să finalizăm tot ce ţine de infrastructură şi apoi mergem pe o dezvoltare şi atragerea de investiţii”, conchide primarul din Tomşani

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *