Pentru Sinești anul 2022 a fost un an cu multe realizări dar și multe proiecte nou semnate

Potrivit edilului Cristian Burleanu, anul 2022 a fost un an bun, cu multe realizări dar și cu multe proiecte pentru care s-a obținut finanțarea, s-au semnat contracte, urmând ca anul viitor să fie implementate.

După ce anul trecut școala gimnazială a fost complet reabilitată a venit rândul altor instituții publice să intre în proces de modernizare în 2022.

Astfel, Căminul cultural din locailtatea Sinești este aproape de finalizare fiind în plină reabilitare, atât pe interior cât și exteriorul clădirii. Autoritățile au dat asigurări că, după finalizarea lucrărilor, conform proiectului în luna ianuarie 2023, comunitatea va beneficia de o locație super modernizată și elegantă. Proiectul este finanțat din fonduri europene și are o valoare de 500.000 de euro

În 2022, la succesele bifate de administrația Burleanu poate fi trecută autorizația de construcție pentru o sală de sport de 102 locuri, una din cele mai mari investiții din localitate.

Administraţia locală din Sinești trebuie să asigure finanţarea cheltuielilor privind racordurile la utilităţi (energie electrică, apă, canalizare,  etc), precum şi asigurarea suprafeţelor de teren necesare pentru depozitarea materialelor şi organizarea şantierului.

Sala va avea o suprafaţă construită de 1.030 mp şi va putea găzdui meciuri de handbal, fotbal,volei, tenis de cîmp, baschet, cu 102 locuri în tribune.

”Acum avem de început canalizarea și stația de epurare, investiție pentru care am primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin programul Anghel Saligny. După ce parcurgem toate criteriile de implementare, sper ca în primăvară să înceapă efectiv săpăturile pentru introducerea conductelor. Totodată am depus prin Planul Național de Redresare și Reziliență proiecte pentru digitalizare primăriei și achiziția unui microbuz electric, două stații electrice de încărcare, dintr-un total de 4, restul fiind prin Agentia de Mediu”, spune edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *