Pentru prima dată în istorie, comuna Titești va fi legată cu asfalt de comuna Perișani

Din păcate, cele două localități, cândva administrativ aparținând aceluaiși UAT, nu au fost legate decât printr-o uliță de pământ, plină de praf sau mocirlă, numit oficial Drumul Național 7 D.

În cursul acesti luni, Consiliul Județean va asfalta exact legătura dintre cele două comune, Titeștiul ieșind din anonimat și pregătindu-se de pentru a intra treptat în ciurcuitul agro-turistic al Vâlcii.

Pentru că vorbim de localitatea situată în inima Țării Loviștei, o comună mică și cochetă, unde mai bine de o treime din priprietați și terenuri au fost deja achiziționate de cei care s-au îndrăgostit de această frumoasă comună.

”Adevărul este că nu spera nimeni în urmă cu doi ani la acest lucru. Deja după 20 de ani de demrsuri, eram resemnați că nu vom cunoaște asfalt pe DN 7D. Că vom fi ocoliți, că lumea va ignora Țara Loviștei, că nimeni nu dorește să-și rupă mașinile aici. Iată că lucrurile încep să fie bune și pentru noi. Pentru că în Titești am reușit să punem la punct toate străzile, avem o infrastructură impecabilă mai puțin acest drum care nu ținea de noi. De ce să vină oamenii la Titești? Pentru că avem utilități, pentru că aici aerul este curat, pentru că este liniștea naturii, pentru că după ce va fi gata autostrada, până la București drumul va dura 2 ore și până la Sibiu o jumătate de oră, pentru că zona se pretează la turism, pentru că este o zonă virgină, pentru că geografic rivalizăm cu orice alt colț de țară din Bucovina, Maramureș sau Țara Moților”, susține primarul Cătălin Daneș.

Edilul continuă seria de investiții în comună, pentru a avea toate satele aranjate cu o rețea de utilități, cu poduri și drumuri care să permită accesul rapid spre proprietăți, spre drumurile principale.

Plină de istorie și legende, pitoreasca așezare a Titeștiului atrage cu fiecare an ochiul vizitatorului, al celui care iși dorește o viață autentică de țară sau week-end linistit, cu aer de munte, cu miresme îmbietoare, cu cai pe marginea drumului, cu oameni primitori și ospitalieri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *