Pentru prima dată în istoria sa, comuna Costești participă la Târgul de Turism al României

Pentru prima dată îăn istoria turismului, comuna vâlceană Costești va participa la ediția din 9-12 noiembrie a Târgului de Turism, fapt care atestă astfel potențialul uriaș al comunei și esteb ultimul pas înaintea declarării acestei frumoase comune drept stațiune turistică.

”A fost un efort conjugat din partea noastră, a structurilo de cazare, bisericii, a fost o muncă titanică și iată-ne aici. Pentru prima dată, ni se confirmă, ni se validează efortul nostru, Costeștiul este o destinație turistică. Și nu de acum, ci este de ani buni, este considerat unul dintre cele mai frumoase 10 sate românești, un ambasador în exterior, patrimoniul nostru este recunoscut și avem o ofertă de invidiat, la nivel de muzee, fenomene carstice, chei, munte, mănăstiri, schituri vechi, izvoare medicale minerale, un compendiu aș zice de turism”, spune primarul Toma Peștereanu.

De altfel, la nive de patrimoniu și de potențial turistic, comuna Costești este pe primul loc în Vâlcea, între zonele rurale aici regăsindu-se Muzeul Trovanților, Colecția Muzeală Bălintescu, Cheile Bitriței și Cheile Costeștiului, Mănăstirile Bistrița (prima Academie Românească), mănăstirea Arnota, ctitorie domnească, o meteoră pe vârful Arnota, schitul de lemn Grămești, schitul Peri, Rezervația naturală Buila Vânturarița, cale ferată de mocăniță, așadar comuna Costeți este o perlă a Vâlcii, o localitate care poate intra în competiție cu orice comună turistică din România.

Investițiile din ultima perioadă, ale administrației, investițiile private din turism, proiectele în energie verde, toate converg spre a face din Costești o capitală a Olteniei de sub Munte, un frumos așezământ românesc, al Vâlcii.

Târgul de Turism al României contribuie în continuare la consolidarea industriei turismului din țara noastră prin promovarea zonelor de atracție turistică și a serviciilor din România, dar și prin organizarea de conferințe și sesiuni de dezbateri în care sunt abordate problemele industriei în contextual actual, împreună cu autoritățile din domeniu.

Ediția de toamnă a Târgului de Turism al României are loc în perioada 9 – 12 noiembrie 2023, fiind dedicat atât agențiilor de turism, touroperatorilor, participărilor internaționale și serviciilor turistice, cât si zonelor turistice din România

 

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *