Peninsulele turistice din Râmnicu Vâlcea – bordel, maidanezi, gunoaie, escrocherie

Se vorbeşte, în ultimii ani, despre zona turistică Ostroveni Sat. Despre acest complex natural, care include Lacul Ostroveni (Căcăcioasa), viitorul Complex Spa, pădurea Lahovary, viitoarele pensiuni, perimetrul de picnic, de jur împrejur, al lacului, parcul Zoo.

peninsule Valcea1De fapt, zona a fost gândită întocmai în anii ’80, atunci când au fost amenajate ştrandul şi cele două peninsule. Comuniştii au proiectat  acest perimetru ca pe un complex turistic. Cele două peninsule au fost populate cu căsuţe de lemn, a fost amenajat un restaurant pe cea de-a doua dintre ele, s-au construit diguri de contur, aici urmând să fie punctul turistic al Râmnicului.

A venit minunatul an 1989, iar de atunci s-a ales praful. Cele două peninsule au ajuns pe mâna lui Minea, celebru pentru modul obscur cum a pus mâna pe Hotelul Alutus, Motelul Capela, Ştrandurile Ocnele Mari şi Ocniţa, popasul turistic Comanca.  Ce s-a ales de toate activele lui Minea? Un dezastru.

Azi, după 26 de ani de exploatare a acestor căsuţe de lemn de pe cele două peninsule,  imaginea este cruntă, dezolantă  – căsuţele, pe timpul anului, au devenit bordeluri, loc unde fetele de la ştrand îşi duc clienţii, câinii maidanezi, mizeria şi ruina domină, de restaurant s-a ales praful.

peninsule Valcea2Vara, campările se fac la îmbulzeală, argeşenii, oltenii şi doljenii le ocupă şi ei cum pot, se mulţumesc cu ce a mai rămas  din căsuţe, printre şerpi şi mizerie, oamenii îşi fac un grătar şi petrec un sejur. Adevărul, din păcate, este cel pe care l-am enunţat. Adică, peninsulele turistice sunt, de fapt, două locaţii insalubre, bordel iarna şi toamna, vizuini pentru maidanezi, locuri de deşeuri, şerpărie, lipsă de igienă…

Ce va urma, nu ştim, aşteptăm de la viitoarea administraţie a Râmnicului soluţii… Altfel, ar fi mai util să le scufundăm.

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *