Pe raza comunei Racovița au început lucrările premergătoare pentru Lotul 2 al Autostrăzii Sibiu – Pitești

Pe raza comunei Racovița au demarat lucrările  la autostrada Sibiu – Pitești, lotul 2, inițial pentru descărcarea arheologică din zona castrului roman dar s-au realizat deja decopertările pe o lungime considerabilă, necesare tronsonului.

”Este deja un pas care ne apropie efectiv de startul lucrărilor. Această descărcare este obligatorie în zonă dar deja s-a decoperat destul de mult, anul viitor vom vedea și mai multe utilaje în zonă, ne aflăm aproape de capătul lotului, de unde antreprenorii turci vor începe lucrarea. Italienii se apucă și ei de organizarea de șantier de la Cornet, au adus în zonă utilajele. Guvernul a alocat bani pentru exproprierile aferente ecoductului. Deci, suntem în pregătirile pentru amplul șantier care va demara aici anul viitor. Șantiere pentru ambele loturi care aici, în Racovița se întâlnesc”, spune Narcis Iliescu, primarul din Racovița.

La rândul său edilul spune că a început și el lucrările la cele 11 drumuri de interes local, finanțate prin Anghel Saligny, urmând ca în scurt timp să semneze finanțarea pentru un al drum important, cel care înseamnă modernizarea sectorului care face legătura cu comuna Boișoara.

Au început și lucrările la Centrul Local de Mediere iar tot centrul civic a intrat în reabilitare

Racovița este clasificată într-un top economic al localităților vâlcene cu cel mai mare punctaj pe acest palier, fiind la această oră, singura localitate cu deschidere directă la Autostrada Sibiu – Piteșți, prin nodul de la Cornet. Ceea ce se traduce oricum prin zeci de cereri ale investitorilor pentru terenuri în zonă.

Comuna Racovița va fi traversată de ambele loturi ale autostrăzii Sibiu – Pitești, lucrări care se află în prezent în stadiul de proiectare și care vor începe efectiv în primvăra anului 2024. Din acest punct de vedere administrația publică locală se pregătește astfel pentru aceste ample șantiere care vor modela decisiv perspectivele localității loviștene.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *