După modelul de succes din Târgu Mureş, primăria Râmnicului doreşte crearea unui parc uriaş pe Capela

Modelul din Târgu Mureş, al platoului Corneşti va devni sursă de inspiraţie pentru administraţia din Râmnicu Vâlcea. Ne referim la proiectul de amenajare al dealului Capela, loc care,  speră primarul Mircia Gutău, să devină punctul central de atracţie pentru locuitorii oraşului nostru.

În Târgu Mureş există, cu plecare din zona centrală, un deal – Corneşti –  care prezintă exact aceleaşi caracteristici precum dealul Capela al nostru (altitudine, zona centrală, vegetaţie).

Numai că, dacă pe Capela noastră este pustiu şi nu se întâmplă nimic, la Târgu Mureş, pe dealul Corneştiului, se desfăşoară toată distracţia oraşului – grădină Zoo, parc de distracţii şi joacă pentru copii, terenuri de sport, pistă de biciclete, piste de alergare, una din cele mai mari din ţară şi un parc uriaş

Pistă de alergare reabilitată, parc de joacă modernizat, amfiteatru în aer liber, aşadar. Acestea sunt câteva dintre obiectivele prevăzute într-un proiect cu finanţare din fonduri europene, care a fost implementat, pe Platoul Corneşti, de către Primăria Târgu Mureş.

Pista de alergare este de 1270 de metri lungime şi 1,5 metri lăţime. Printre altele, aici se mai află un amfiteatru neacoperit de 150 de locuri, pentru diverse activităţi culturale voluntare.

Totodată, Grădina Zoologică de pe platoul de aici a fost ridicată în anii ’60, fiind un punct principal de atracţie pentru localnici şi turişti.  Azi este una din cele mai frumoase din România, pe lângă care, cea din Râmnic este doar o colecţie mică de animale.

Platoul Cornești este amenajat la o altitudine de 488 m, pe Dealul Cornești, oferă o perspectivă încântătoare asupra văii superioare a Mureșului. În interiorul parcului există un teatru de vară şi un trenuleț pentru copii cu linie îngustă.

Aşadar, Mircia Gutău anunţă printre proiectele pe acest an, un uriaș parc de agrement pe Dealul Capela

„În urma dicuțiilor purtate cu reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva-Direcția Silvică Vâlcea, am ajuns la un consens privind realizarea obiectivului „Pădure-Parc Dealul Capela din municipiul Râmnicu Vâlcea, pe trupul de pădure „Dealul Capela”, proprietatea publică a statului, aflată în administrarea regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, prin direcția Silvică Vâlcea, cu o suprafașă de cca. 30ha. Dealul Capela este unul dintre reperele orașului Râmnicu Vâlcea, fiind un loc de promenadă pentru comunitatea locală, dar care, la acest moment, nu oferă condiții de siguranță și confort pentru locuitorii municipiului, întrucât nu este amenajat pentru o asemenea destinație. Această zonă îndeplinește toate condițiile pentru a primi o asemenea destinație, iar ca urmare aici va lua naștere unul dintre cele mai frumoase parcuri din România, cu posibilități multiple de petrecere a timpului liber pentru vizitatori”, spune primarul Mircia Gutău.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *