Pe 1 mai 2021, italienii de la Astaldi vor începe execuția lotului Pitești – Curtea de Argeș

După 11 ani, pentru cei care folosim autostrada București-Pitești, vom vedea în sfârșit miscare dincolo de parapeții de beton care încheie autostrada la Bascov

Și asta pentru că pe 1 mai, italienii de la Astaldi vor intra în pâine, începînd execuția acestui tronson.  Ministerului Transporturilor a confirmat că lucrările la tronsonul 5 ar urma să începă cel târziu pe 1 mai 2021.

CNAIR SA a semnat pe 11 mai a.c. contractul „Proiectare şi execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, secţiunea 5, Curtea de Argeş – Piteşti, km 92+600 – km 122+950”, ofertantul câştigător fiind compania italiană Astaldi SpA.

Valoarea contractului este de 1,7 miliarde de lei fără TVA, bani ce provin din fonduri europene nerambursabile. Durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, dintre care 12 luni perioada de proiectare şi 48 de luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni (10 ani).

Traseul acestei secţiuni de autostradă începe în zona localităţii Curtea de Argeş şi continuă paralel cu râul Argeş până la actuala centură a municipiului Piteşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *