PDL acuză primăria Râmnicului de investiţii exagerate în echipamente şi programe IT

PDL Vâlcea acuză investiţiile “nejustificate” ale Primăriei Râmnicu Vâlcea în echipamente şi programe IT, susţinând că, în viitorul apropiat, sediul instituţiei se va putea compara “cu cel al NASA”.
“Nu e şedinţă de Consiliu Local să nu ni se propună plăţi pentru programe IT, calculatoare sau imprimante. Nici nu mă interesează de unde sunt achiziţionate, important este că se cheltuiesc mult prea mulţi bani pe ele. Dacă o ţinem în acest ritm nu va mai trece mult şi sediul Primăriei se va putea compara lejer cu cel al NASA, la ce tehnologie va avea. Am auzit, mai nou, că se cumpără un program să se vadă exact cât timp stau pe internet angajaţii Primăriei. Asta îi doare pe cei din conducere”, a declarat luni liderul consilierilor municipali ai PDL, Cosmin Constantinescu, referindu-se la programul de investiţii al muncipalităţii.
Acesta a acuzat şi faptul că Primăria Râmnicu Vâlcea va achiziţiona pentru Pieţe Prest un utilaj de ridicare a maşinilor parcate ilegal:
“Să spunem cât costă această maşină? Patru miliarde de lei vechi. Eu am făcut un calcul, s-a blocat o maşină pe zi. Dacă o ţin în acest ritm, valoarea utilajului se va amortiza în 17 ani. Cei de la putere au mai spus că nu va mai costa deblocarea 60 de lei, ci suma va fi de zece ori mai mare. Cred că locuitorii oraşului se bucură foarte tare când vor afla că vor trebui să plătească 600 de lei pentru a-şi recupera maşina”, a mai spus Constantinescu.
Primăria Râmnicu Vâlcea a propus o listă de achiziţii publice în domeniul IT prin care se speră “ridicarea serviciilor departamentelor din instituţie”. Potrivit consilierului PDL, costul acestor investiţii se ridică la 1,2 milioane de lei.
În replică, primarul PNL Emilian Frâncu a declarat pentru AGERPRES că demersurile democrat-liberalilor sunt “populiste şi ipocrite”
“Atunci când consumau miliarde pe tot felul de piste de biciclişti, când puneau borduri cu firme pedeliste, când o anumită firmă câştiga toate lucrările mari din Râmnic şi se cheltuiau bani cu nemiluita din bugetul public, s-a uitat. PDL se comportă acum exact ca o fată mare care vine să ceară voturi, uitând cât au furat cât timp au fost la guvernare. Iar pe de altă parte, o primărie fără un serviciu IT, o primărie de reşedinţă, în special, nu are cum se fie o primărie europeană. Nu poţi să trimiţi hârtii la Bruxelles, scrise de mână, cred eu, sau la ADR”, a precizat primarul Frâncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *