Păuşeşti Măglaşi se numără printre primele 10 comune bogate ale judeţului Vâlcea

Cu o zonă industrială, cu investiţii străine, cu o localitate unde demografia este în creştere, comuna Păuşeşti Măglaşi are toate perspectivele de dezvoltare pentru următorii 10 ani.

Vorbim de o comună unde sunt toate utilităţile, unde gradul de urbanizare este destul de ridicat şi unde veniturile la bugetul local sunt în creştere graţie deschiderii administraţiei locale spre investiţii.

„Gradul de confort, calitatea vieţii sunt preocupările noastre. Cei care se mută aici au nevoie de a nu simţi diferenţele între urban şi rural. Trebuie să aibă acces nemijlocit către servicii, să fie un stimulent şi pentru alţii de a veni aici, la Păuşeşti”, spune primarul Alexandru Dediu.

Măglaşii, aşa cum am mai spus, sunt un mic orăşel cu o mică industrie, cu multe case noi, cu drumuri care duc spre pădure, cu miros de fân cosit pe dealuri. Măglaşii au fost de altfel primii lucrători cu simbrie la ocnele de sare. Erau plătiţi funcţie de „măglaşă”, unitate de măsură folosită pentru a cântări sare pe care minerii o extrăgeau.

Anul 2019 a fost unul de referinţă aici la Păuşeşti. Se aşteaptă finalizarea reabilitării Şcolii Valea Cheii, un proiect de 700 milioane de lei vechi, proiect finanţat prin PNDL. Tot în anul 2019 a demarat obiectivul de investiţii „Refacere pod peste pârâul Olăneşti, punctul Pietrari”.

Unul dintre cele mai ample proiecte din Păuşeşti Măglaşi este Centrul Cultural al localităţii unde vor funcţiona un muzeu al comunei, o sală de fitness, de mişcare pentru tineret, o sală de film.

În 2019, primarul Alexandru Dediu a semnat contractul de finanţare la proiectul „Centru de zi şi unitate de îngrijire la domiciliu”.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea unui sistem integrat de servicii sociale pentru persoane care au împlinit vârsta de 65 ani, în funcţie de nevoile sociale identificate, cu scopul prioritar de susţinere a funcţionalităţii sociale a beneficiarilor în mediul propriu de viaţa, familial şi comunitar, care să ofere condiţii optime pentru desfăşurarea activităților ce ţin de reabilitare şi recuperare neuropsihică, consiliere psihosocială şi informare, socializare şi petrecerea timpului liber, terapii de recuperare şi relaxare, asistenţă şi suport pentru familia persoanei vârstnice,  îngrijiri de specialitate la domiciliu, ajutor pentru realizarea activităţilor de baza ale vieţii zilnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *