Păușești Măglași se află pe locul 8 în topul comunelor dezvoltate ale Vâlcii

Cu o mini zonă industrială, cu prezența deja a unor multinaționale aici, Păușești Măglași a depășit deja suma de 11 miliarde lei vechi încasări doar pe zona economică. Astfel comuna aflată pe drumul stațiunilor se dovedește o destinație oportună pentru mediul de afaceri dar și pentru rezidențial.

”Localitatea crește de la an la an, treptat aădugând în portofoliu noi ramuri economice, fapt care ne demonstrează că toate investițiile noastre au fost bune. Mai nou suntem aleși pe segmentul sănătate, avem un spital privat în construcție și așteptăm să demarăm și pe axa turismului”, spune primarul Alexandru Dediu.

Cert este că localitatea situată la doar 11 km de Râmnicu Vâlcea s-a transformat în ultimii ani într-o destinație pe segmentul rezidențial. Doar în anul 2021, în primele 4 luni au fost eliberate 56 de autorizații de construcție, 86 de certificate de urbanism, din care 15 pentru case. Raportat la acceași perioadă din anul 2020, avem o creștere de 25% și de peste 60% față de 2019.

În perioada următoare se va continua sistematizarea străzilor cu trotuare, mobilier urban, iluminat modern, plantarea de arbori și arbuști.

Se va finaliza și Centrul Medico-Social din comună și administrația este deschisă pentru investiții private, cu precădere pentru agro-turism.

”Punem accent pe ecologie, pe curățenie, suntem adepții unei devoltări armonioase cu natura, așa cum am spus, suntem împotriva localităților dormitor, vrem să se mute lumea aici cu plăcere pentru natură, pentru liniște, pentru aerul curat”, spune Dediu.

Situată în imediata apropiere a municipiului Râmnicu Vâlcea, comuna Păuşeşti Măglaşi a avut un destin complet diferit de cel al majorității localităților rurale, în ultimii douăzeci și cinci de ani. Măglaşii a atras fie construirea de locuințe unifamiliale, de vile cum le spun românii, caselor generoase, fie de construcții comerciale sau pentru producție. Primele nu ar fi fost posibile în orașele în care prețul terenurilor și jocul dezvoltatorilor face inaccesibile pentru cei mai mulți proprietățile dorite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *