Păuşeşti Măglaşi, oaza rezidenţială de lângă Râmnicu Vâlcea

Este una din destinaţiile celor care vor să se mute din Râmnicu Vâlcea într-o oază verde, într-un loc unde primăvara să fie simţită altfel, în pădurile de tei, pe malul râului frumos. Aici la Măglaşi.

E un mic orăşel cu o mică industrie, cu multe case noi, cu drumuri care duc spre pădure, cu miros de zambile prin curţi.

Păuşeştiul este pe axa care vine dinspre Stoeneşti, dinspre Râmnic şi de sub muntele Căpăţânii, o localitate unde este multă linişte, unde stelele sunt curbate pe cer şi unde oamenii au în ADN-ul lor sacrificiul celor care au vrut să aşeze aici, poezia vieţii lor, pentru că, într-un colţ al casei aveau icoana şi în alt colţ bulgărele de sare.

Apoi au îmblânzit pământul, au adus teii, au trăit cu Olăneştiul în linişte, au modelat muntele deal, au avut încăpăţânarea de a fi între Raiul de sus şi mina de sub munte.

Anul 2018 este un nou punct de referinţă aici la Păuşeşti. Vor continua investiţiile în infrastructură şi se aşteaptă dezvoltarea agro-turismului pe drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, drum care începe aici şi se termină la Hurezi.

În acest an vor continua trotuarele între Vlădeşţi şi Olăneşti, cu arbuşti şi mobilier urban. Cu un iluminat public modern. Şcoala din Valea Cheii va fi reabilitată, se va construi un nou pod peste râul Olăneşti, deschizându-se zona spre un nou posibil cartier de locuinţe. Dispensarul va intra în reabilitare şi căminul cultural.

Comuna Păuşeşti Măglaşi are toate premisele să devină o localitate rezidenţială, asta pentru că primarul Alexandru Dediu este unul care își dă interesul să aibă infrastructură, utilităţi şi servicii de calitate, dar şi un început al agroturismului.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *