Păuşeşti Măglaşi o localitate care se urbanizează de la an la an

Una din cele mai căutate localități din jurul Râmnicului care a făcut progrese considerabile în ultimii ani în ceea ce privește calitatea vieții este localitatea administrată de Alexandru Dediu, ne referim la comuna Păușești Măglași o comună aflată în plin proces de urbanizare.

Asta doar dacă trecem În revistă lucrări de infrastructură care privesc trotuare, spații verzi, mobilierul urban, drumuri, reabilitarea instituțiilor publice, un grad de confort însemnând utilități apă canalizare gaze naturale.

„Foarte multe familii care s-au mutat în Păușești Măglași, care și-au ridicat o locuință de vară o casă unde locuiesc cea mai mare parte a anului, părăsind aglomeraţia oraşului, ne au solicitat extinderea rețelei de gaze naturale astfel încât în această iarnă să își poată încălzi aceste imobile. Primăia a fost receptivă, am înaintat mai multe documentații și sunt convins că în perioada următoare extinderea rețelei de gaze naturale să fie aprobată”, spune primarul Alexandru Dediu

Comuna Păușești Măglași este una din cele 10 comune bogate ale județului Vâlcea în care funcționează o platformă industrială şi unde, recent, investitori americani de prestigiu au achiziționat active economice. În Măglași alți investitori lucrează la un spital privat.

Primăria a reușit să reabiliteze localurile școlare, grădinițele, căminul cultural, ultimul fiind un obiectiv foarte complex care include o colecție muzeală, sală Cinema, sală de evenimente etc.

Iar nu în ultimul rând, trebuie amintit centrul de zi și unitate de îngrijire la domiciliu. Este vorba de un obiectiv care prezintă dezvoltarea unui sistem integrat de servicii sociale pentru persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani în funcție de nevoile sociale identificate cu scopul prioritar de susținere a funcționalității sociale a beneficiarilor în mediul propriu de viață familial și comunitar care să ofere condiții optime pentru desfășurarea activităților ce țin de reabilitare și recuperare neuropsihică consiliere psihosocială și informare socializare și petrecere a timpului liber terapii de recuperare și relaxare asistență și suport pentru familie persoanei vârstnice îngrijiri de specialitate la domiciliu ajutor pentru realizarea activităților de bază ale vieții zilnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *