Păușești Măglași este una din primele 10 comune dezvoltate ale Vâlcii

Comuna Păușești Măglași este una din cele 10 comune dezvoltate ale județului Vâlcea, cu o rată de dezvoltare accelerată, cu mai multe companii, unele cu capital privat dar și cu un ritm de dezvoltare imobiliară.

Ultimul aspect are ca avantaje apropierea de Râmnicu Vâlcea dar precum și faptul că localitatea beneficiază de majoritatea utilităților.

”Apă, gaze, asfalt. Dar comuna a evoluat demografic și în acest sens avem nevoie de extindere a acestor utilități. Ar mai fi nevoie de 8 km de drumuri pentru a ajunge la un nivel de sută la sută drumuri reabilitate. Canalizarea se va face prin Masterplanul de apă și canal. Iar în luna noiembrie am depus documentațiile pentru extindere gaze naturale, pentru încă 20 de km. Da, este un adevăr, gradul de achiziții terenuri sau construcția de case noi a dus la o crșetere de până 30% a străinașilor, a celor care fug de oraș spre rural. Dar asta înseamnă o actualizare a condițiilor pe care localitatea le oferă”, spune primarul Alexandru Dediu.

În primăvară se va continua sistematizarea străzilor cu trotuare, mobilier urban, iluminat modern, plantarea de arbori și arbuști.

Se va finaliza și Centrul Medico-Social din comună și administrația este deschisă pentru investiții private, cu precădere pentru agro-turism.

”Punem accent pe ecologie, pe curățenie, suntem adepții unei devoltări armonioase cu natura, așa cum am spus, suntem împotriva localităților dormitor, vrem să se mute lumea aici cu plăcere pentru natură, pentru liniște, pentru aerul curat”, spune Dediu.

Situată în imediata apropiere a municipiului Râmnicu Vâlcea, comuna Păuşeşti Măglaşi a avut un destin complet diferit de cel al majorității localităților rurale, în ultimii douăzeci și cinci de ani. Măglaşii a atras fie construirea de locuințe unifamiliale, de vile cum le spun românii, caselor generoase, fie de construcții comerciale sau pentru producție. Primele nu ar fi fost posibile în orașele în care prețul terenurilor și jocul dezvoltatorilor face inaccesibile pentru cei mai mulți proprietățile dorite.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *