Patrule cetăţeneşti din pensionari înfiinţate de Primăria Râmnicului pentru a asigura curăţenia Dealului Capela

O solicitare mai puţin obişnuită, dar destul de responsabilă a venit pe adresa Primăriei Râmnicu Vâlcea şi a fost semnată de mai mulţi pensionari. Aceştia cer, nici mai mult, nici mai puţin, formarea unor patrule cetăţeneşti care să „aibă grijă de dealul Capela”.
„Este o iniţiativă lăudabilă, pe care am primit-o pe adresa primăriei. Mai mulţi pensionari care au, ca mijloc de relaxare, plimbări pe dealul Capela, până la Boul de Piatră, ne-au declarat că sunt destul de supăraţi în legătură cu modul în care unii cetăţeni îşi bat joc de acest loc frumos: bănci distruse cu intenţie, mizerii aruncate, lipsa de respect a celor care vin cu maşinile până sus şi lasă în urma lor tot felul de mizerii. Aceştia ne-au solicitat organizarea legală a unor patrule cetăţeneşti, din care ei să facă parte şi care să sancţioneze pe oricine e suprins că nu respectă acest loc de promenadă”, spune viceprimarul Eusebiu Veţeleanu.
Acesta spune că solicitarea vâlcenilor va fi analizată în privinţa cadrului legal şi în ceea ce priveşte modul cum poate fi constituită o astfel de patrulă.
„Normal că luăm în considerare această solicitare. Dar trebuie văzut care ar fi cadrul legal pentru a se constitui o astfel de patrulă cetăţenească. Este un spirit civic aici, când, din păcate, multora dintre noi ne lipseşte. E normal să te doară când vezi iresponsabilitatea unora care strică bănci, distrug coşuri de gunoi, distrug natura, aruncă gunoi. Dealul Capela este unul din simbolurile Râmnicului şi este locul unde se pot face plimbări, jogging. Primăria, în aceste zile, a curăţat aleea care vine de la statuie. Am reuşit să dezafectăm parcarea motelului care arăta oribil. Sperăm să se întâmple ceva şi cu acet motel. Vom pune barieră să nu se mai vină cu maşinile până sus”, spune Eusebiu Veţeleanu.
Dealul Capela este situat în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea şi este considerat un simbol al oraşului. Numele vine de la o capelă care era amplasată pe vârf.
Aici se regăseşte Statuia Libertăţii, o zonă de promenadă cu alei care urcă spre platou, iar în ultima perioadă s-au amenajate numeroase restaurante şi pensiuni în zonă.
Tot aici, în 1920, a existat prima pârtie de bob construită în România.
AP
Respect pentru acei cetateni !!!