Patru gospodării din Stoileşti vor fi premiate pentru cele mai curate, îngrijite şi frumoase din comună

După ce, de 12 ani, copii din comuna Stoileşti primesc an de an, câte un pom fructifer, mulţi dintre aceştia având deja propria livadă la ei în curte, primarul Florin Ionescu uimeşte din nou printr-o iniţiativă civică, demnă de menţionat de revista noastră.

Comuna Stoileşti este una din cele mai întinse localităţi din Vâlcea de est, împrăştiată pe nu mai puţin de 10 dealuri, într-o zonă bogată în tradiţii, legende şi plină de har divin, aici fiind multe biserici monument, unele de lemn, alte de zid.

O comună care nu a cunoscut colectivizarea comunistă, având oameni gospodari, mici boieri care deţineau livezi, păduri, fâneţe şi o zootehnie recunoscută la nivel naţional.

Casele frumoase cu pridvor şi semeţe pe valea apelor înconjurate de livezi şi păduri sunt primul lucru care îţi apare în faţă când străbaţi această frumoasă comună de Vâlcea

Primarul Florin Ionescu a lansat un concurs civic în luna apriliei. Despre ce este vorba?

„Am decis să inaugurăm o ediţie a primăverii, un fel de provocare civică, să trezim spiriritul de competiţie. Astfel, 4 gospodării vor primi câte un premiu de 500 de lei dacă acestea vor fi cele mai curate, îngrijite, igienice gospodării din comună. Avem în vedere, atât spaţiul din exteriorul curţilor, cât şi curtea sau exteriorul caselor. Avem în vedere mai multe criterii, spaţiu verde tuns şi îngrijit, prezenţa florilor, a pomilor fructiferi îngrijiţi, a pridvoarelor cu flori, a unor curţi curate şi îngrijite, a unei zugrăveli pe pereţii exteriori. Şi multe alte criterii, stabilite de o comisie din primărie. Cei care au dorit să se înscrie în concurs au venit aici şi este timp până la finalul lunii aprilie. Este Paştele şi toată lumea îşi face curăţenie acasă. În luna mai vom alege câştigătorii şi vor fi premiaţi drept cetăţeni model ai comunei Stoileşti”, spune primarul Florin Ionescu.

Le dorim succes celor aproximativ 4000 de locuitori ai comueni Stoileşti şi ne dorim să fie cât mai multe familii la egalitate de puncte şi astfel să avem zeci de gospădării premiate în comuna din estul Vâlcii.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *