Pasajul subteran „Cozia” va avea patru ieşiri, galerii comerciale, scări rulante şi lifturi de acces

Mult controversata lucrare din centrul Râmnicului va oferi, totuşi, la final, anumite elemente cu adevărat interesante, pe care trebuie să le menţionăm, pentru a îndulci amarul aşteptării.

În primul rând, platoul central sau zona de promenadă va fi extinsă, prin dispariţia străzii Regina Maria. Regina Maria va rămâne circulabilă auto doar de la intersecţia cu Ana Ipătescu şi până la Serviciul de Evidenţa Populaţiei, urmând ca, de la Galeriile Romarta şi până la McDonald’s, această stradă să devină pietonală, făcând parte din centru1ansamblul Platoului Central Mircea cel Bătrân.

Ştirbey Vodă va ramane circulabilă

Pasajul pietonal de la Cozia vine pentru a facilita trecerea dispre zona ceasului la magazinul vecin. Ce este aici important de ştiut: galeriile comerciale. Pasajul Cozia nu va fi unul doar de trecere, ci va avea galerii, unde pot fi amenajate spaţii comerciale. Suprafaţa galeriilor comerciale va fi de aproximativ 450 de metri pătraţi. Accesul în pasaj se va face şi dinspre parcarea subterană, ce cuprinde 200 de locuri.  Se va intra în pasaj şi prin scări rulante şi lifturi şi vor exista 4 deschideri – Cozia, Ceas, Union şi McDonald’s.

Platoul central nu va fi unul sărăcios în spaţiu verde, cum pare a fi în proiect, perdeaua de arbuşti şi arbori care va centru2mărgini tot spaţiul va fi mai extinsă decât cea anterioară. Vor exista fântâna arteziană similară celei din Sibiu şi un spaţiu pentru concerte şi alte manifestări.

De Crăciun aici va fi amenajat unul din cele mai mari Târguri.

În concluzie, Platoul Central al Râmnicului îşi va mări suprafaţa pietonală cu 25%, întinzându-se peste parcarea subterană, şi va da un aer de modernitate oraşului.

Din păcate, dacă Parcul Mircea cel Bătrân nu va intra şi el în reabilitare, dacă acea clădire a Casei de Modă nu va fi reabilitată, dacă blocurile turn de deasupra galeriilor Romarta nu vor avea faţadele refăcute, va arăta ca naiba. Un platou modern într-un decor socialist.

AP

One comment

  • Nicolae

    3 ani de chin pentru valceni si pentru ce? Cei care au initiat oribilitatea asta ( Domnul primar) si toti ceilalti consilieri care au aprobat investitia inutila ar trebui sa plateasca! Sunt zeci de milioane de euro pe care noi valcenii le platim. Astia ne-au minrit cu fondurile europene. Ne-au mintit! Ati distrus tot spatiul verde din centru ca sa faceti betoane. Nu v-ar mai rabda Dumnezeu! Pe Dumneavoastra Domnul Gutau va iubesc la nebunie babele, betivii si semidoctii din orasul asta. De aceea va permiteti sa il praduiti. Ar trebui sa va fie rusine! Mai aveti nerusinarea sa va aratati pein oras?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *