Pas uriaş pentru reabilitarea DN 7D: CJ Vâlcea are acord de la CNAIR pentru întocmirea proiectului de preluare a acestui drum, până la emiterea HG

În urmă cu ceva timp Președintele Consiliul Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a demarat procedurile pentru preluarea DN 7D.  

Un prim pas a fost făcut de CNAIR, care și-a dat acordul scris ca instituția Consiliul Județean Vâlcea să întocmească un proiect de Hotărâre privind încadrarea din categoria funcțională a drumurilor de interes național în categoria funcțională a drumurilor de interes județean a DN 7D.

La această oră, potrivit preşedintelui Rădulescu, se efectuează măsurători, pregătindu-se efectiv hotărârea de Consiliu Judeţean care să fie propusă în curând în plen pentru transformarea acestuia în drum judeţean.

Traseul prin Ţara Loviştei reduce distanţa dintre Sibiu şi Piteşti cu 50 de kilometri şi reprezintă o alternativă la mult – dezbătuta autostradă care ar putea lega Sibiul de judeţul Argeş.

În etapa următoare se vor căuta soluţii pentru reabilitarea acestuia fie integrală, fie se vor identifica, pentru început, zonele nevralgice şi care ar solicita de urgenţă reparaţii

Spre deosebire de viitoarea autostradă Sibiu – Piteşti, DN 7D este efectiv Drumul Loviştei, acesta traversând cele 4 comune montane, chiar prin inima lor, în timp ce autostrada este doar marginală. Autostrada şi DN 7D se leagă aşadar pentru a completa Ţara Loviştei şi pentru a asigura legătura Boişoarei şi Titeştiului de exemplu, prin autostradă sau invers. Dacă s-ar construi doar autostrada, fără reabilitarea DN 7D, Ţara Loviştei ar rămâne chiar complet izolată, mai ales că singurul nod va fi doar la Cornet. De aceea, este bine ca cele 2 proiecte să meargă în paralele iar la final să se completeze.

Mai trebuie menţionat în acest context că RAJP, regia aflată în subordinea CJ Vâlcea lucrează cu motoarele turate, doar în ultima lună turnându-se asfalt pe drumurile Mateeşti – Sineşti, Şirineasa-Popeşti, Băile Govora, Roşiile, Ştefăneşti, Mihăeşţi, Fârtăţeşti – Roşiile.

Odată cu finalizarea drumului judeţean Roşiile-Fârtăţeşti(via Căţetu) apare cea mai importantă scurtătură între zona Drăgăşani şi vestul judeţului, prin faptul că dacă anul trecut a fost reabilitat drumul Roşiile – Grădiştea, în această vară se va închide complet acest traseu prin Căţetu.

Liviu POPESCU

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *