Pas cu pas, Paraschiv reușește să transforme comuna Frâncești într-o localitate europeană

Cu peste 2 milioane de lei aproximativ 5200 de locuitori, vorbim de o comună dezvoltată, unde se vede clar ce înseamnă forța unui agent economic dar și a unei administrații care în utimii 8 ani a trebuit să recupereze tot ce nu s-a reușit în 20 de ani scurși de la revoluție.

”A fost de fapt o provocare pentru mine, de a pune în acord, așteptările unei populații care locuiește într-o comună care în datele statistice se prezenta ca una bogată. Numai că în realitate, lucrurile nu arătau așa. A fost nevoie de o strategie managerială, de un plan, de etape clare pentru a moderniza complet infrastructura din Frâncești. Pentru calitatea vieții, pentru a face din comuna noastra una care trebuie să fie un cămin, un acasă, o zonă de confort”, spune Daniel Paraschiv.

Edilul întotdeauna identifică și ia în considerare nevoile comunității, după care, funcție de alocările financiare și priorități începe punerea în practică a obiectivelor de investiții.

Pentru anul acesta, Paraschiv spune că dorește rețeaua de canalizare și nu în ultimul rând continuarea și finalizarea programului amplu de asfaltări. Precum și demararea rețelei de gaze naturale. Astfel încât, în 2026 să putem vorbi de o comună europeană, cu toate utilitățile și instituțiile publice modernizate.

”Vrem să dezvoltăm numai o comună economică. Este clar că aici avem un succes, vrem să facem și o localitate unde să se contruiască, unde să atragem populație nouă. Sunt convins, că frumusețea locului, două obiective de patrimoniu, relieful, suntem o localitate traversată de două frumoase râuri, cu multe păduri, cu zone verzi, cu un aer curat. Sunt atâtea criterii care pot genera o demografie crescută și o stimulare a zonei clasei de mijloc să se mute aici”, susține Paraschiv.

În centrul localității, de curând, a început construcția unui modern complex sportiv, cu o capacitate de 500 de locuri, cu trei tribune,  din care una oficială, o tabelă electronică, clădiri pe o suprafață de 1200 de metri pătrați, cu săli de conferințe, cabinete medicale etc.. Alături de acest mare complex sportiv, Paraschiv va amenaja un parc de 2000 de metri pătrați, cu alei, iluminat, mobilier stradal, dar și cele trei monumente ale eroilor din cele trei foste comune (Genuneni, Frâncești și Surupate) care au format Frânceștiul de astăzi.

Referitor la cele două investiții complexul sportiv și sala de sport, Paraschiv spune că sunt investiții foarte bune, deoarece practicarea unui sport este foarte importantă pentru creșterea și dezvoltarea copiilor. ”Este un mod de socializare, de disciplină, poate influența mult educația în bine, de creștere și dezvoltare a corpului. Multe concură în dezvoltarea unui copil.”

La capitolul investiții, comuna este campioană, datorită numărului mare de proiecte implementate. Edilul întotdeauna identifică și ia în considerare nevoile comunității, după care, funcție de alocările financiare și priorități începe punerea în practică a obiectivelor de investiții. Edilul a mai depus un alt proiect foarte important, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care vizează reabilitarea a două grădinițe, din Coșani și Genuneni, iar în a doua etapă, reabilitarea postului de Poliție. De asemenea, s-a depus proiect și pentru digitalizarea serviciilor din primărie (GIS si TIC).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *