Administrarea pârtiei Transalpina Ski Resort ar urma să fie scoasă la licitaţie, cel târziu, în luna iunie

Primarul Gabriel Năstăsescu spune că la finalul lunii mai, început de iunie, va fi scoasă la licitaţie administrarea domeniului schiabil „Transalpina Ski Resort”, astfel încât până la debutul sezonului următor de schi, aceasta să fie finalizată.

„Este o procedură care durează, mă refer la acte, proceduri, toate acestea se vor face transparent, pe site-ul primăriei, acolo vor fi afişate începând de săptămâna următoare studiul de oportunitate, dezbaterea publică, caietul de sarcini. Sperăm aşadar să nu întâmpinăm sincope şi totul să decurgă normal şi în timp cât mai rezonabil”, spune primarul din Voineasa.

Redevenţa care ar urma să fie propusă în cazul licitaţiei ar fi de aproximativ 100.000 de euro pe an.

Din păcate, în prezent, deşi la Voineasa este iarnă încă, turismul este un sector închis, pensiunile sunt complet închise iar traficul montan este zero, doar lucrătorii forestieri sunt singurii care circulă în această zonă frumoasă.

„Sperăm să se încheie cât mai rapid această criză sanitară care a blocat lumea, care a stopat viaţa noastră normală. Aici, la Voineasa, nu avem probleme, vrobim de 5 izolaţi doar, dinntre cei reveniţi în ţară şi 51 de vârstnici fără ajutor care sunt sub supravegherea noastră.  Am luat măsurile de dezinfecţie, la fiecare scară de bloc, străzi şi se respectă toate ordonanţele militare. Nu avem oameni pe stradă, decât atunci când îşi fac cumpărăturile şi pe cei care lucrează”, a mai adăugat primarul din Voineasa

De altfel, se continuă lucrările în infrastructură, la şcoală generală, la poduri, străzi, companiile anunţând că nu vor sista munca şi vor respecta graficele convenite cu autorităţile.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *