Parlament 1 septembrie: Puterea din fosile cvasiincompetente, Opoziție din frustrati, naționaliști ”clinici” și progresiști ”parveniți”

Azi a demarat o nouă sesiune parlamentară, cu o majoritate formată din cele două relicve politice baroniale PNL și PSD, partide cronicizate, anchilizate, cu o retorică oligofrenică. Doar dacă îl aud pe Ciucă vorbin, îmi vine să mă dau cu capul de toți pereții. Și când te gândești că PNL este votat fidel de oameni educați, cu școli și cu gramatica la purtător.

Cu un PSD care cu un ochi rîde spre Bruxelles dar cu un altul încearcă să pipăie și haznaua socială de pe vremea lui Dragnea. Cu un PSD care înseamnă o măzgă ciudată, peticită cu corupție și cu o funcționărime care de multe ori habar nu are ce caută pe acest pământ.

Aceste două partide compun majoritatea, împreună cu UDMR, altă relicvă care vine din Evul Mediu al democrației românești. Partide care sunt condamnate să guverneze, pe direcția pe care o solicită Vestul. Măcar asta este singura calitate pe care o emană această guvernare și nu ne îngrijorează, dacă judecăm strict pe acest palier. Ne îngrijorează însă economic dar și aici este bine că suntem în UE și nu putem avea derapaje.

Bun, Opoziția. Opoziția este mai varză decât puterea și mai colorată. Aici avem USR, un partid care doar numele mai aduce voturi, pentru că una a fost speranța și alta este conținutul. USR a fost votat de poporul care se revendică social și mental la Bruxelles, numai că membrii USR nu știu asta. Ei se bat pentru funcții, se luptă, se demit, se revocă, se înjură, dau senzația unei găști de mucoși parveniți care joacă într-un spațiu virtual, fără nicio legătură cu realitatea.

Avem AUR, aici unde sub aceeași cupolă s-au adunat național -ceaușiștii, conservatorii leginonari, religioșii habotnici, foștii pușcăriași, corupți, filoruși. Tocmai aici stă și frâna ca acest partid să ajungă vreodată de calibrul formațiunii lui Le Pen. Intelectualii conservatori care susțin teoria național-conservatoare (Funeriu, Andrei Șerban, Florin Zamfirescu, Mihai Neamtu) fug de acest partid toxic.

Forța Dreptei un partid oficial liberal – conservator, în realitate un partid anti-Iohannis nu are cum să câștige doctrinar. Este un partid lider, adică partidul Ludovic Orban care nu poatte spera să adune voturi. Sunt prea mulți pe lista anti-Iohannis, ca să mai încapă și ei.

Deci acestea este parlamentul care azi își deschise porțile pentru o nouă legislatură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *