Parcul Naţional Buila Vânturariţa fanatic ecologic în cazul dezvoltării turistice a Olteniei de sub Munte

Bărbăteştiul este o localitate de sub munte, din Oltenia monahală. Aici urmează a se construi un frumos sat turistic, chiar pe Valea Otăsăului, la poale de munte.

Numai că există mai multe impedimente, Parcul Naţional Buila Vânturariţa nu doreşte să dea acordul necesar celor care doresc să atragă fonduri europene pentru a construi case de vacanţă la limita parcului.

Situaţia ar trebui mediată, spunem noi, Parcul Naţional nu trebuie să cadă nici în fundamentalism ecologic, precum şi proprietarii trebuie să gândească proiecte care să respecte natura şi arhitectura zonei, pentru a forma o armonie.

Am spus de multe ori că ecologiştii trebuie să fie mai moderaţi şi să treacă de la “ostilitate” la “monitorizare”. Misunea lor nu este de a se opune dezvoltării economice, ci este aceea de a monitoriza să fie respectate regulile de arhitectură şi natura în aceste zone. Sperăm că se va ajunge la un numitor comun, pentru că zona este multe prea frumoasă pentru a nu se dezvolta.

De altfel localitatea are multe proiecte de infrastructură depuse pe FDI prin care să finalizeze asfaltările pe toate străzile, introducerea gazelor naturale, etc.

Iar un alt proiect este de a folosi spaţiul de la şcoala din Negruleşti, în scopul creării unui mic adventure parc.

Cert este că localitatea este una des vizitată în perioada de vară, căutată pentru drumeţiile pe munte, vizite la locaşurile de cult, de aceea este necesară o ofertă de cazare pe măsură.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *