Parcul industrial Stupărei – Tătărani din Mihăești prinde contur din ce în ce mai mult

Cea de a doua comună, cu un grad uriaș de dezvoltare, cu peste 200 de agenți economici, Mihăești reușește să atragă din ce în ce mai mulți agenți economici, în zona riverană drumul național DN 64, pe porțiunea Stupărei – Tătărani.

”Vorbim de o zonă înclusă în Planul nostru Urbanistic General alocată dezvoltării econimice și industriale. Aici deja funcționează agenți mari economici și urmează alte trei mari investiții să demareze în cursul acestui an. Unități de producție care vor genera noi locuri de muncă și contribuții la buget. Această zonă devine treptat un parc industrial în toată regula. Toate companiile au acces direct la un drum național important și sunt foarte aproape de Râmnicu Vâlcea și de orașul Băbeni”, spune edilul Constantin Bârzăgeanu.

Zona are o lungime de aproximativ 8 km și se află pe partea dreapta și stânga a drumului național 64 între Râmnicu Vâlcea și Băbeni. Toate autorizațiile de aici sunt pentru construcții cu specific industrial.

De altfel comuna Mihăești este destul de bine ”lotizată”, având în vedere că este și o comună căutată pe segmentul rezidential, având zone pentru activități economice, pentru dezvoltare imobiliară și pentru turism.

Pentru că nu în ultimul rând există interes și pentru dezvoltarea de structuri hoteliere în această comună vâlceană care se învecinează cu două stațiuni balneare dar și deține mai multe obiective de patrimoniu.

Comuna Mihăești se află pe locul 8 din punct de vedere economic între cele 89 de localități vâlcene, cu venituri în 2021 similare cu cele de anul trecut, puțin peste 3,1 milioane de lei din surse proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *