Parcul industrial Bălcești va dezvolta economia orașului și va crește standardul de viață al locuitorilor

Înființarea parcului industrial si atragerea de investitori, în orașul Bălcești, reprezintă o dezvoltare economico-socială durabilă, iar disponibilitatea adminisitrației publice locale de a sprijini și a oferi facilități investitorilor va promova parteneriatul public privat. Acest fapt, în viziunea primarului Ion Curelaru, va conduce automat la creșterea standardului de viață al locuitorilor, precum și la dezvoltarea economico-socială a orașului. Pentru realizarea acestor obiective, edilul s-a preocupat continuu de modernizarea și dezvoltarea infrastructurii, dar și a utilităților publice. Astfel, se lucrează continuu la introducerea utilităților la parcul industrial, deoarece există interes din partea investitorilor pentru deschiderea unor afaceri în acest parc industrial.

Primarul Curelaru a explicat faptul că, doar o diversificare a serviciilor, dar și o competiție va conduce la o creștere economică continuă și de durată. De aceea, pe lângă zona industrială, acesta a promovat și susținut și revigorarea spațiului rural, printr-o agricultură modernă, pentru ca o parte din populație să aibă o alternativă la creșterea calității vieții.

În ceea ce privește infrastructura, primarul spune că urmează a se asflata strada Pajura, dar și reabilitarea, modernizarea și amenajarea parcului central.

Parcul din fața primăriei, are o suprafață de 8400 metri pătrați și va deveni cel mai mare centru civic din județ. Această suprafață va fi amenajată cu alei pietonale, sistem propriu de irigare, fântâni arteziene, bănci, iluminat public cu lămpi solare, flori și arbuști ornamentali. De asemenea, se vor construi două locuri de joacă, unul pe nisip și celalalt pe teren sintetic,  dotate și utilate cu module de jucării, fiecare pe grupe de vârste.

Potrivit relatărilor edilului, acesta nu a mai fost reabilitat din anul 1958.

Claudia POPA

loading...

2 comments

  • Cristina

    Pana sa se faca parcul acesta industrial din Balceati sa faca strazile pe care le.a inceput si nu le.a mai terminat din jurul parcului si a primariei, sau ce se intampla? Incepe sa faca ceva si apoi nu termina ca trebuie sa stranga bani pentru campania electorala?

  • Cosmin

    Domnule primar nu ati terminat vila de la ranca de amenajat si aveti nevoie de bani si nu mai stiti cum sa faceti rost. Ati pus instalatii de craciun in fata primariei de cand eram eu in clasa a 4-a si nu le.ati strans nici pana azi. Sa nu mai vorbim de mizeriile de strazi pe care le avem in “orasul” balcesti. Duceti-va putin si vizitati jilava si va veti schimba parerea de cum ar trebui sa arate un oras. Lumea moare de foame pe strada. Oferiti locuri de munca nu parcuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *