Parcul din Bălcești va fi inaugurat în luna mai

Lucrările de reabilitare la parcul din centrul orașului Bălcești vor fi finalizate în totalitate în luna mai. Porțiunea din fața liceului se apropie de finalizare, urmând a fi montate locurile de joacă, potrivit afirmațiilor primarului Ion Curelaru.

  ”Este cel mai mare centru civic din județ, măsurând 8400 mp,  iar toată această suprafață nu a mai fost reabilitată din anul 1958. Parcul va fi amenajat cu alei pietonale, sistem propriu de irigare, fântâni arteziene, bănci, iluminat public cu lămpi solare, flori și arbuști ornamentali. Proiectul prevede și două locuri de joacă, unul pe nisip și celălalt pe teren sintetic, fiecare pe grupe de vârstă și dotate și utilate cu module de jucării”,  a explicat edilul.

Acesta a mai adăugat că s-au pregătit terasamentele pentru asfaltare la străzile Preot Leon Dumitrescu și Pajurei, urmând a se asfalta și construi rigole și podețe la fiecare proprietate. Ca noutate, edilul a mai spus că sunt foarte multe solicitări din partea localnicilor pentru locuri de muncă la Parcul Industrial.  ”Am introdus rețeaua de alimentare cu apă și cea electrică, mai avem de băgat canalizarea și gazele, după care investitorii interesați vor putea să își deschidă afacerile și să creeze locuri de muncă”, a încheiat Ion Curelaru.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *