Parcul central din Băile Olănești, un nou obiectiv turistic al stațiunii

Unul dintre obictivele turistice din stațiunea vâlceană Băile Olănești este noul parc central, un obiectiv modernizat din bani europeni, peste 1,5 milioane de euro, un proiect care urmează să fie în curând finalizat, după cum declară edilul Sorin Vasilache.

”Da, a fost o reușită și am văzut că turiștii sunt mulțumiți de cum se prezintă lucrările. Vorbim de amenajarea a peste un hectar de spațiu verde, unde menționăm un parc dendrologic, zeci de arbori și arbuști, alei, iluminat stradal, un ceas floral, iazul refăcut total, locuri de joacă, spațiu pentru șah. Și multe alte, este un loc cu adevărat elegant și demn de o stațiune balneară”, spune Vasilache.

Acesta spune că vara a fost un sezon slab turistic dar a permis hotelierilor să supraviețuiască deși situația este dramatică.

”Au mers biletele de tratament dar nu putem spune că am avut un sezon ca în alți ani, a fost un sezon turistic de avarie iar sărbătorile de iarnă clar nu vor mai fi ca în alți ani, când până la această dată aveam o rată de ocupare de peste 50%. Este clar că în conextul pandemiei, evenimentele de revelion sau de Crăciun sunt compromise. Horeca este cel mai lovit sector economic din cauza pandemiei”, mai adaugă primarul stațiunii vâlcene.

Băile Olănești este una din cele mai căutate stațiuni balneare din România, cu peste 30 de izvoare medicale minerale, unde anual vin mii de turiști la tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *