Parchetul în legătură cu acuzațiile lui Roșca Stănescu: Operațiunile financiare nu sunt reale

Parchetul General susține, în legătură cu acuzațiile senatorului liberal Sorin Roșca Stănescu la adresa președintelui Traian Băsescu, că Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a comunicat faptul că „operațiunile menționate în mesajele swift nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate”.

„Declarațiile publice ale domnului senator Sorin Roșca Stănescu relevă aceleași aspecte cu cele cuprinse în denunțul penal formulat de Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) în legătură cu un eventual transfer de bani din străinătate către Alianța Dreptate și Adevăr, ce a fost efectuat în anul 2004. Cele cuprinse în denunț constituie obiectul dosarului nr. 1785/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul București. La data de 8.11.2013, Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a comunicat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție că în urma verificărilor efectuate ‘operațiunile menționate în mesajele swift nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate'”, se arată într-un comunicat al Parchetului General remis vineri.

Președintele Traian Băsescu îl acuză pe senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu de fals, după ce acesta a afirmat că în conturile de campanie ale Alianței DA ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari americani, care nu au fost declarați în anul următor în Monitorul Oficial, potrivit prevederilor legale. În acest context, șeful statului a afirmat că, dacă Sorin Roșca Stănescu are dreptate, atunci el se va duce „cu conștiința împăcată alături de înalt preasinucisul Adrian Năstase”. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *