Parchetul de pe lângă CA Ploiești – Fiica preşedintelui CJ, urmărită penal pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au început urmărirea penală pe numele Andreei Cosma, fata președintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, și față de biroul notarial pe care aceasta îl deține, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

”Pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești se află un dosar în care, la data de 1.10.2013, a fost începută urmărirea penală față de Biroul Notarial Public Andreea Cosma Ploiești, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de art. 9, alin. 1, lit. c și alin. 2 din Legea nr. 241/2005, și spălare de bani, faptă prevăzută și pedepsită de art. 29, alin. 1, lit. a din Legea nr. 656/2002 toate cu aplicare art. 33 lit. a și art. 41, alin. 2 Cod penal, existând indicii că în perioada 2012 — 2013, reprezentanții legali ai contribuabilului B.N.P. Andreea Cosma Ploiești au depus și declarat deconturi de TVA urmare a unor operațiuni comerciale derulate cu contribuabili cu comportament fiscal neadecvat asimilat firmelor tip — fantomă”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Potrivit sursei citate, sumele astfel decontate către contribuabilii menționați, respectiv 309.479 lei, au fost ridicate ulterior în numerar fără justificare legală, constituind obiectul material al infracțiunii de spălare de bani.

Reprezentanții Parchetului mai anunță că, în cursul urmăririi penale, au rezultat elemente noi constând în aceea că în perioada menționată mai sus, Andreea Cosma, în calitate de notar public, a autorizat respectivele operațiuni comerciale, precum și alimentarea, transferul și retragerea de numerar cu sau fără justificări, justificări ce nu au la bază motive reale.

”Ca urmare a acestor considerente, la data de 31.10.2013, prin ordonanță, s-a dispus extinderea cercetărilor și începerea urmăririi penale și față de notarul public Andreea Cosma, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, faptă prev. și ped. de art. 9, alin. 1, lit. c din Legea nr. 241/2005 și spălare de bani, faptă prev. și ped. art. 29, alin. 1, lit. a din Legea nr. 656/2002 toate cu aplic. art. 33 lit. a și art. 41, alin. 2 C.p, învinuire ce i-a fost adusă la cunoștință la data de 1.11.2013, în prezenta apărătorilor aleși”, precizează sursa citată. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *