Cel mai mare parc fotovoltaic din Oltenia va fi la Fârtăţeşti

Primarii administrațiilor locale din localitățile Fârtățești, Măciuca, Zătreni, Tetoiu și Livezi s-au întâlnit joi, 10 martie, și au hotărât înființarea unei asociații de dezvoltare intercomunitară, care va avea denumirea de Olteț-Șasa-Cerna, prin care vor avea posibilitatea accesării de fonduri europene pentru un proiect comun, de care să beneficieze toate localitățile.

Așadar, asociația dorește construirea unui parc fotovoltaic care va produce energie electrică gratuită pentru instituțiile publice, iar surplusul se va distribui în rețelele de energie electrică ale celor cinci comune sus amintite, astfel ieftinindu-se energia electrică pentru populație.

Nicolae Voicescu, primarul din Fârtățești, a declarat că acest proiect cu fonduri europene va fi accesat de asociația intercomunitară Olteț-Șasa-Cerna, ce urmează a fi înființată, și este unul foarte important și de mare amploare, deoarece vor beneficia cinci comune, respectiv: Fârtățești, Măciuca, Zătreni, Tetoiu și Livezi. Parcul fotovoltaic va fi amplasat în satul Cățetu, din Fârtățești, deoarece se situează, din punct de vedere geografic, chiar în centrul suprafeței totale ale celor cinci comune. Energia electrică produsă va fi gratuită pentru toate instituțiile locale din toate comunele, iar surplusul va fi distribuit către populație. Va fi o economie financiară însemnată pentru bugetele locale, dar și pentru populație va fi o reducere considerabilă a facturii la energia electrică”, a declarat Nicolae Voicescu.

Claudia POPA

3 comments

  • CARABINEANU

    hmmm,stia el,dl VOICESCU,ca mai e ceva de supt de a trecut de la PSD la PNL!!!

  • Iluministu'

    Vrajeli…surplusul de energie intra in SEN (sistemul electroenergetic national), nu in retelele de energie ale celor cinci comune . Ce retele de energie au cele cinci comune?(poate confunda cu retelele de canalizare) . Pretul pentru energia consumata de populatie este stabilit de catre o autoritate a statului in domeniu (ANRE) , nu de primar !

  • Stefan

    Are logica proiectul. Interesul este prntru institutiile publice din localitatile enumerate.(dar pe intalesul tuturor este odata pus in functionare .,energia fotovoltaica va fi vanduta si deacolo vor fi acoperite cheltuielile institutiilor locale din proiect. Iar surplusul vandut tot pentru bugetul economiilor) dar …daca are acumulatori separati mai complicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *