Parc fotovoltaic în Dănicei pentru asigurea cheltuielilor publice cu energia electrică

Primăria Dănicei pregătește documentațiile pentru un parc fotovoltaic în zona platoului central al localității, un parc care să asigure cheltuielile publice cu energia electrică.

”Acesta este scopul nostru. Să putem diminua la maxim cheltuielile publice cu energia electrică la pompele de apă, iluminatul public, școli, primărie. Pentru asta pregătim o amplă documentație care ne asigure succesul finanțării unui astfel de proiect. Totodată încercăm să obținem și fonduri pe Ministerul Agriculturii pentru reabilitarea de drumuri și invităm investitori aici în localitate”, susține primarul Dumitru Pirneci.

Trebuie spuns că localitatea va avea parte de un nou centru civic. Platoul central va fi reamenajat astfel încât să fie unul dintre cele mai frumoase puncte de atracție din zonă. Aici se află deja centrul de zi, viitorul centru cultural, aici se va ridica noua primărie, un parc, proabil și o piață agro alimentară cu produse tradiționale dar va fi deschis și pentru investitorii privați care vor dori să investească în mici firme de producție.

Dăniceiul se transformă pe zi ce trece, în teritoriul ales de bucureşteni, de doljeni, pentru a fi o opţiune de relaxare. Au apărut pensiunile, casele de vacanţă, lumea vine la Dănicei şi se minunează că acest loc a rămas o insulă de frumos într-o lumea prea puţin ştiută.

Este o localitate dinamică şi care are perspective prin prisma aerului ozonificat.  Există locuri de muncă, un investitor strategic în zonă, unul dintre cei mai mari transportatori din ţară, e vorba de Lazăr Company dar există şi alte mici investiţii care oferă locuri de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *