Parc fotovoltaic pe 6 hectare pe raza comunei Mădulari

Un nou parc fotovoltaic va fi construit în sudul judeţului Vâlcea, după cum a declarat primarul din Amărăşti, Constantin Drăghi, în urma asocierii a 6 comune din bazinul Pescenei.

„Iniţial, a fost vorba de o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară restrânsă, formată din Amărăşti, Glăvile şi Pesceana. O Asociaţie menită a promova proiecte europene pe infrastructură, care să ajute în fapt dezvoltarea acestei zone. Ulterior, s-au adăugat aici Creţeni, Mitrofani şi Mădulari. Astfel, asociaţia a devenit una cu o comunitate destul de mare, care poate depune proiecte cu un grad de eligibilitate ridicat. Un astfel de proiect la care ne-am orientat a fost acest parc fotovoltaic, care să asigure iluminatul în toate instituţiile cu caracter public din cele 6 comune, ne referim aici la şcoli, dispensare, primării şi biserici şi  la iluminatul stradal”, a spus Drăghici.

Edilul spune că economia la curent va fi totală pentru aceste obiective.

Parcul fotovoltaic se va construi în zona islazului din Mădulari, la ieşirea spre Şuşani şi, după cum spune edilul din Mădulari, Daniel Dimulescu, „nu va afecta păşunatul, celulele urmând să fie dispuse la o înălţime considerabilă faţă de sol”.

Documentaţiile au fost deja depuse şi se aşteaptă finanţarea.

Acesta este al doilea proiect din sudul judeţului Vâlcea, după cel lansat pe raza comunei Fârtăţeşti.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *