“Pârâul celor 12 cascade”, traseu turistic în Ţara Loviştei

Un traseu turistic inedit a fost realizat în Ţara Loviştei de către Centrul de Informare Turistică din Perişani, fiind vorba de ‘pârâul celor 12 cascade’, un traseu lung de 2 km, de-a lungul pârâului Roşia.

‘Este vorba de cheile Roşiei, un pârâu care izvorâşte din versantul nordic al Masivului Cozia şi care se varsă în râul Băiaşu, în zona Posadei. În canionul săpat în stâncă, acest pârâu realizează nu mai puţin de 12 cascade, care variază între 1 şi 3 metri, una mai diferită decât cealaltă, şi care oferă turistului un pitoresc aparte. Acest traseu va fi cartografiat pe hărţile turistice ale Loviştei, pentru cei care vor să cunoască frumuseţile din partea de nord a Masivului Cozia’, a declarat joi, pentru AGERPRES, primarul din Perişani, Ion Sandu.

El a spus că numele pârâului de Roşia vine de la culoarea apei care, potrivit legendelor zonei, ‘s-au înroşit în urma sângelui cavalerilor maghiari ai armatei lui Carol Robert de Anjou, învinsă aici la Posada, de armata lui Basarab I’.
Judeţul Vâlcea este cunoscut pentru cheile şi văile aferente mai multor râuri de munte, care produc, în cursul lor spre vărsare, numeroase cascade spectaculoase – Cascada din Tunel (pârâul Lotrişor), Cascada Păuşa (pârâul Păuşa), Cascada Moara Dracilor (râul Luncavăţ), Cascada lui Ciucă (80m , pârâul Bucureasa) etc. (antenasatelor.ro)

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *