Pârâul Aninoasa a izolat 25 de familii în cătunul Motoeşti din Stroşeti; Intervenţie de urgenţă a autorităţilor

Furtunile din noaptea de miercuri spre joi au produs mai multe pagube în judeţul Vâlcea, avariind mai multe reţele electrice, smulgând pomi din rădăcina inundând gospodării, distrugând acoeprişul mai multor imobile şi, din păcate au mărit debitul mai multor pârâuri, cum s-a întâmplat în comuna Stroeşti.

Aici, pârâul Aninoasa, un fir de apă care de regulă în timpul verii nu prea există, a produs o undă de viitură care a distrus un drum sătesc izolând complet cătunul Motoeşti.

„Este acelaşi pârâu care este vinovat de o tragedie produsă în 2014, atunci când a a luat viaţa unui om, tot în urma unor ploi torenţiale. Noaptea trecută a fost una de permanenţă aici, am fost avertizaţi de cod şi echipele primăriei au fost pe teren. Viitura s-a produs în cursul nopţii, oamenii au fost avertizaţi şi încă de dimineaţă au început operaţiunile de a rezolva situaţia creată, după ce viitura a distrus platforma drumului”, spune primarul Toma Ciolacu.

Acesta a notificat la prima oră Prefectura Vâlcea şi Consiliul Judeţean şi imediat s-a organizat o şedinţă extraordinară a CL Stroeşti pentru utilaje şi pentru a scoate din bugetul local sumele aferente rezolvării situaţiei apărute.

„Se lucrează din plin pentru a realiza o cale de acces, astfel încât vineri oamenii să poată circula. S-a trecut la aprovizionarea în paralel a familiilor cu cele necesare. Trebuie spus că un sprijin de bază a fost asigurat de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu, omul a venit de urgenţă aici şi comunitatea a avut sentimentul că nu suntem singuri în faţa calaimităţilor. De multe ori prezenţa unui om aici, la nevoie, face mai mult parcă decât orice sprijin material”, a mai spus Ciolacu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *