Pandurii – Fiorentina 1-2, în Europa League

Pandurii Tg. Jiu a înregistrat o înfrângere amară în fața formației italiene ACF Fiorentina, 1-2 (1-0), joi seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, în Grupa E a competiției de fotbal Europa League.

Pandurii a făcut un joc excelent timp de 85 de minute, a condus prin golul splendid al lui Eric de Oliveira (32), dar a sfârșit lamentabil, fiind învinsă după două goluri înscrise în ultimele minute de Ryder Matos (86) și Borja Valero (90+2).

Fiorentina a controlat debutul jocului, iar brazilianul Ryder Matos ar fi trebuit să primească penalty în min. 11, după ce a fost bruscat de Christou în suprafața de pedeapsă.

Gorjenii au prins din ce în ce mai mult curaj și Buleică și-a încercat șansa cu un voleu din marginea careului, dar balonul s-a dus puțin alături (21).

Formația ”viola” a ratat cea mai mare ocazie a sa în min. 27, când Joaquin a rămas singur cu Mingote, dar a tras în portarul lusitan.

Vicecampioana României a dat lovitura în min. 32, când Buleică a centrat de pe partea stângă, iar Eric de Oliveira a reușit un gol de senzație, din foarfecă de la 15 metri, în vinclul porții lui Munua: 1-0.

Pandurii a avut chiar șansa de a-și dubla avantajul, dar o contră braziliană Eric — Alex Dos Santos a eșuat, după o pasă slabă a atacantului (36).

Până la pauză, Fiorentina a mai avut o ocazie, dar Mamele s-a opus salvator în fața lui Cuadrado (44).

De menționat că Pandurii a suferit două pierderi în prima repriză, portarul Stanca și fundașul Erico au fost schimbați din cauza unor accidentări.

Echipa lui Montella a avut o ocazie bună de gol în chiar primul minut de la reluare, dar Mingote l-a blocat bine pe Ryder Matos. Fiorentina a jucat într-o viteză superioară și ocaziile s-au întețit la poarta lui Mingote: Aquilani a tras peste poartă (51), Borja Valero a reluat alături din situație de singur cu portarul (53), Fernandez a tras în blocaj (55).

Pandurii a replicat apoi prin două șuturi expediate de Momcilovic și Anton (56) respinse cu greu de Munua.

Fernandez (62) a tras periculos, dar alături de țintă, Mingote a reținut mingea expediată de Roncaglia (65), iar Cuadrado a trimis pe lângă (68).

Treptat, Fiorentina a mai scăzut presiunea, a mai pierdut din inspirație și s-a apropiat ceva mai rar de poarta lui Mingote. Dos Santos l-a pus la încercare pe Munua (78), la una dintre acțiunile gorjenilor.

În cele din urmă, inevitabilul s-a produs și Fiorentina a egalat, prin brazilianul Ryder Matos (86), din centrarea lui Cuadrado. Nu a lipsit mult a gorjenii să primească și al doilea gol, dar Mingote s-a întins și a respins șutul cu efect al lui Borja (88). Vicecampioana României a trăit finalul în corzi, iar Mingote a mai salvat un gol, la șutul lui Joaquin (89). Echipa lui Pustai a cedat din nou în prelungiri, când Borja Valero a adus victoria oaspeților (90+2), în urma unui pase a lui Cuadrado.

Cuvintele sunt de prisos după un astfel de meci, în care Pandurii au coborât din al nouălea cer în infern în decurs de câteva minute, de la extaz la agonie.

Următorul meci al gorjenilor va avea loc pe 28 noiembrie, în deplasare, cu Dnepr Dnepropetrovsk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *