Pandemia a coborât turismul din Băile Olănești la o treime față de 2019

Pandemia a lovit crunt turismul de iarnă în stațiunea Băile Olănești, doar o treime din numărul turiștilor care au petrecută sărbătorile de iarnă în 2019, au optat în 2020 pentru stațiunea izvoarelor de aur.

”A fost un an critic pentru Băile Olănești. În primăvară am avut turism zero, spre vară și-a revenit aproape de jumătate. Mare parte însă din cei care au venit la Olănești au fost din Râmnic, care preferau o mică drumeție în natură. În toamnă iarăși am avut o prăbușire iar de sărbători nici o treime din numărul de turiști cu care eram obișnuiți la Olănești”, spune primarul Sorin Vasilache.

Această criză a afectat enorm domeniul Horeca, majoritatea angajaților au stat acasă în șomaj tehnic. Mulți chiar au renunțat și au plecat în străinătate.

”Pe lângă faptul că ne confruntăm cu lipsă de forță de muncă în acest domeniu, pandemia a produs mari prejudicii în acest sector. Majoritatea agenților economic însă au profitat de acest sezon și au investit mult în logistică, astfel încât anul 2021, în speranța că se va încheia cu pandemia, aduce în stațiune noi oferte pentru cei care vor veni”, mai adaugă primarul.

Astfel au apărut noi hoteluri, majoritatea dintre structurile hotelier au zone de spa wellnessm, piscine, organizează excursii. S-a investit în dotari. Și primăria urmează să receptioneze parcul central, un parc reabilitat complet cu fonduri europene, unde obiectivul principal este o fântână muzicală cu jocuri de lumini, un iaz, un ceas floral, etc.

Sorin Vasilache spune că statul ar trebui să investească totuși în regularizarea celor două râuri care străbat stațiunea, Olănești și Cheia, ape care au produs pagube la ultimele ploi.

În ceea ce privește vaccinarea, peste 60% din personalul primăriei s-a înscris pentru vaccinare și primarul îndeamnă populația să nu ezite în a opta pentru această soluție, singura care poate opri pandemia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *