Până în toamnă, școala și grădinița din Sinești vor fi finalizate

Lucrarile de reabilitare, modernizare și extindere la școala gimnazială din comuna Sinești sunt pe ultima sută de metri. Primarul Cristian Burleanu își dorește ca, în toamnă, când se va redeschide anul școlar, elevii să fie primiți într-o școală modernă și dotată după ultimele standarde. Totodată, tot la capitolul infrastructură educațională, în localitate se lucrează și la finalizarea noului local de grădiniță, construcție care se face cu fonduri de la Banca Mondială.

Autoritățile locale mai au încă trei  proiecte care cuprind 34 de kilometri de conductă de gaze, 16 kilometri de canalizare și 14,8 km de drumuri în toată localitatea.

Edilul spune că proiectul pentru modernizarea drumurilor este încă din anul 2017 pentru modernizarea drumurilor, proiect ce nu a fost finanțat la acea vreme, iar de atunci tot caută soluții pentru a realiza această investiție. Cum comuna este una care nu îndeplinește criteriile de eligibilitate pentru a obține fonduri europene, singura formă de finanțare rămâne tot Guvernul.

”Am hotărât în primăvară, într-o ședință de Consiliu Local, asfaltarea a 1,5 km de ulițe de interes local. Acum ne ocupăm de această mică investiție pe care o realizăm cu fonduri locale. De asemenea, în ceea ce privește proiectul pentru canalizare, dacă vom obține finanțare, toate satele, respectiv : Valea Stejarului, Urzica, Ciucheți și Popești vor avea canalizare, iar în ceea ce privesc gazele naturale, pot spune că avem stația de gaze chiar în localitate si având această oportunitate, sperăm ca investiția să fie finanțată.”, a declarat primarul Cristian Burleanu.

Claudia POPA

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *