Până în toamnă, în Costeşti va fi amenajat centrul civic

Comuna Costeşti aşteaptă relaxarea restricţiilor în turism, dat fiind faptul că în această frumoasă localitate a Olteniei de sub Munte, vara vin foarte mulţi turişti pentru a face pelerinaje la lăcaşele de cult, pentru drumeţii pe Cheile Bistriţei şi Cheile Costeştiului, pentru a-şi petrece vacanţele în pensiunile de aici.

“Nu stăm deloc bine, turimsul însemna cu circuit financiar aici şi aşeptăm încheierea pandemiei pentru a spera că va fi mai bine. Noi am încheiat marile proiecte care înseamnă asfaltarea majorităţii drumurilor, suntem în faza de avize pentru baza sportivă Stogu şi am depus pentru fonduri europene pentru a realiza o intalaţie de dezinfecţie şi dezinsecţie. Ne.am apucat de centrul civic, care va da un alt aspect localităţii noastre. Până în toamnă acesta va fi gata. Ne dorim un centru civic elegant. Avem o zonă frumoasă și acum, după ce s-au pus la punct lucrările de investiții majore, ne ocupăm de centrul comunei. Vom face alei pietonale, cu iluminat public și mobilier stradal modern, arbuști, flori, cu elemente de peisagistică care includ gazon, pavaje rustice sau din piatră naturală, cu o unicitate a locului”, a concluzionat primarul comunei Costești.”, spune primarul Toma Peştereanu.

Edilul speră să primească fonduri pentru a repara al doilea drum de legătură cu DN 67, unde de mai bine de un an, o alunecare de teren a blocat traficul pe această stradă.

Comuna Costeşti este una din cele mai bogate în patrimoniu localităţi din judeţ, numărându-se printre cele 10 sate culturale ale României.

An de an, numărul turiştilor care vin la Costeşti creşte, administraţia dorind să continue demersurile începute acum 100 de ani de regalitate, care doreau transformarea comunei în staţiune domnească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *