PACE vâlceană! Gutău, Pârvulescu și Gheorghiu au ales să coopereze pentru interesul Râmnicului

Recunosc, personal, am așteptat de 6 luni, conferința de presă de vineri, precum și mesajul lui Vorgil Pîrvulescu, transmis tot în cursul acestei săptămâni. Un mesaj de conciliere, un mesaj care închide, sperăm definitiv războiul de la primărie.

Andrei Gheorghiu a fost viceprimarul care a optat în urmă cu o lună să abandoneze declarațiile belicoase, să primească sarcini și să se ocupe de administrație. Gheorghiu a devenit responsabil cu fondurile europene, mai ales că ministrul de resort este USR. Cu atât mai mult cu cât se așteaptă cele două mari programe PNRR și programul fondurilor de coeziune.

Iată că și Virgil Pîrvulescu și-a luat în serios funcția și se va ocupa de preluarea terenurilor disponibile sau care ar putea deveni libere de sarcină, plus că va reprezenta municipiul în ADI Salubrizare. Terenuri care pot fi scoase de administrație pentru investiții, mai ales că treptat autostrada se apropie în cele din urmă de Râmnicu Vâlcea.

Este un succes al moderației, se încheie astfel campania electorală și următorii trei ani vor fi decisivi pentru Râmnicu Vâlcea de a convinge și de a urca poate în clasamentul economic al municipiilor de pe locul 21.

Cei trei actori care conduc Râmnicu Vâlcea, primarul Mircia Gutău, viceprimarii Virgil Pîrvulescu și Andrei Gheorghiu au ales să coopereze, în detrimentul ultrasilor care ar fi preferat un război de uzură care în afară de senzațional, ar fi adus numai prejudicii de imagine și economice comunității. Ar fi venit cineva oare să investească într-un oraș, unde conducerea se reclamă, să dă în judecată, se acuză reciproc și se agresează pe Facebook? Mă îndoiesc.

Maturitatea de care au dat dovadă în cele din urmă cei trei lideri din administrație este de apreciat.

”Noi suntem oameni echilibrați, parteneri de discuții și decizii, dar nu obedienți! Acesta este un deziderat și un motiv pentru care m-am așezat la masa discuțiilor și deciziilor cu primarul Mircia Gutău. Nu doresc război! Vreau să lucrăm pentru cetățean, respectând în totalitate legea”, spune Virgil Pîrvulescu.

De partea cealăltă Mircia Gutău a precizat în conferința de presă: ,,Așa cum am promis vâlcenilor am avut o discuție bărbătească cu cei doi viceprimari, le-am cerut să-mi spună ce obiective de investiții vor să le prind în buget, pentru că doar primarul poate prinde obiective de investiții – asta e legea. Tocmai de aceea eu sunt foarte deschis să văd ce obiective își doresc fiecare. Unele coincid și cu ale mele. Sunt convins că bugetul va trece fără probleme pentru că așa este normal. Mă bucur că au înțeles și ei că odată ajunși în administrația publică locală trebuie să facem ce am promis vâlcenilor în campanie și să lăsăm la o parte politica. Le mulțumesc public că au înțeles asta.”

Așadar, Râmnicu Vâlcea a intrat în normalitate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *