OZN -ul pietrificat sau stânca cu picioare din pădurile Vâlcii

Pentru cei care vor să vadă de aproape un OZN pietrificat, cum îl mai numesc pădurarii sau serviciul de salvamont Vâlcea, turiştii care vin în această vară, de fapt cei din Călimăneşti, au la dispoziţie două ore de mers.

Astfel, una dintre minunile acestui judeţ se află pe un traseu montan de poveste, care porneşte din Căciulata şi urmează banda galbenă până la Dosul Pământului, în Munţii Căpăţânii.

Traseul are două racorduri, adică o bifurcaţie pentru cei care vor să ajungă în cheile Lotrişorului, de unde pot să vadă cascada cu tunel, sau un alt traseu spre sud, care ajunge la Sfânta Mănăstire Frăsinei.

Minunea acestui traseu este că, tot timpul, Masivele Cozia, Buila şi Nareţu pot fi admirate de cei care aleg o drumeţie pe poteca de munte.

piatra1Însă cea mai mare minune constă în OZN-ul pietrificat sau stânca cu picioare. La două ore de Căciulata, turiştii încep să întâlnească tot felul de pietre ciudate, de diferite forme, unele având chiar formă umanoidă. Se intră într-o astfel de pădure de stânci şi totul culminează cu o navetă spaţială, de dimensiunea unui tanc, cioplită parcă cu bună ştiinţă.

O navetă spaţială pietrificată.

OZN-ul din pădure este de fapt o formă paralelipipedică, de 2 metri înălţime, 3 lungime şi 4-5 metri lungime, efectiv blocată în desişul pădurii.

Este unul din cele mai frumoase fenomene ale naturii care pot fi descoperite pe acest traseu amenajat, în acest an, de Serviciul Judeţean de Salvamont Vâlcea.

Mihai IONESCU

 Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link www.ramnicuvalceaweek.ro către pagina acestui articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *