Ovidiu Popa (PNL): PSD are pe conştiinţă miile de decese de pe Valea Oltului şi Dealul Negru

Siguranta rutieră a ajuns la zero, în Romania. PSD încă ne arată mărețele realizări. Întrebare: PSD cat a investit in infrastructură?

Pornim de la Raportul Curtii de Conturi al UE care critica modul “deficitar”, asa sa fim blanzi, in care s-au cheltuit fondurile alocate Romaniei pentru infrastructura ajungem sa citim, cu ingrijorare, unde, conform Comunicatului de Presa al Consiliului European pentru Siguranta in Transporturi-ETSC, a ajuns tara noastra ca urmare a” atentiei” deosebite aratate de guvernele PSD in perioada 2016-2019.

La intalnirea din 17 iunie 2020 Consiliul a premiat Estonia pentru remarcabilele realizari si implicarea in investitii in infrastructura care s-au reflectat in statisticile referitoare la numarul de victime rezultate in urma accidentelor rutiere. Noile statistici de asemenea arata pe cei doi leaderi traditionali in siguranta rutieră : Olanda si UK care raman pe aceleasi pozitii obtinute.

La polul opus gasim Bulgaria si Romania cu cele mai rele performante in ceea ce priveste siguranta rutiera si care au scazut si mai mult ca siguranta in 2019.

Mortalitatea pe drumuri (mortii drumurilor la 1 milion de cetateni) in 2019, in comparatie cu 2010 (anul in care s-a semnat Acordul pe 10 ani pentru reducerea accidentelor rutiere prin cresterea sigurantei drumurilor) este graitoare in graficul de mai jos iar cuvintele ar fi prea putine pentru a ne exprima ingrijorarea.

Revenind la Judetul Valcea, cu totii stim ce inseamna traficul pe Dealul Negru si Valea Oltului, Nu degeaba au fost botezate: Valea Mortii si Dealul Mortii. Autostrada Sibiu-Pitesti demarata sub guvernul Orban va determina scaderea numarului de accidente dar si fluidizarea traficului pe cele doua tronsoane ale DN7.

Dragi valceni, sunt convins ca va dati seama cu totii ce ar fi insemnat castigarea a minim 3 ani in constructia acestei autostrazi. Pentru PSD aceasta autostrada nu a fost prioritara, Pentru PSD semnalele de alarma trase de ETSC au fost ca un fluierat in desert. Lipsa de vointa politica a dus la nenorocirile ce au avut loc in judetul nostru si, pe langa suferinta oamenilor, strangerea de inima pe care o simtim cu totii cand plecam spre Sibiu sau spre Pitesti va mai dura.

Atunci cand veti fi chemati sa va exprimati vointa dumneavoastra, la alegeri, sa va inchipuiti ca va pregatiti de drum spre Sibiu sau spre Pitesti. Sa va ganditi la Valea Mortii si sa alegeti viață. In incheiere va spun: Regretele sunt eterne și se scriu pe cruci.

Semnat: UN CETATEAN EUROPEAN

Vicepresedinte Comisie Transporturi PNL Ec.ing.Ovidiu Popa

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *