Ovidiu Popa (PNL): Guvernul Orban a realizat în 6 luni, în cazul Autostrăzii Sibiu – Piteşti, ce nu a făcut PSD în 6 ani

Vicepreşedintele Comisiei Transporturi PNL, vâlceanul Ovidiu Popa spune că graficul de investiţii în ceea ce priveşte Autostrada Sibiu – Piteşti este respectat, cabinetul Orban realizând în doar 6 luni, ce nu au realizat guvernele PSD în 6 ani.

Guvernul PNL are ca obiectiv realizarea de investiții masive în dezvoltarea infrastructurii de transport, a anunțat premierul Ludovic Orban, aflat pe șantierul tronsonului 1 (Sibiu-Boița) al autostrăzii Sibiu-Pitești.

Azi, lucrările la Sibiu-Pitești nu mai sunt pe hârtie, ca pe vremea pesediștilor, ci pe teren. La începutul lui aprilie au început lucrările la tronsonul 1, Sibiu-Boița.  La jumatatea lunii mai, a fost semnat contractul pentru secțiunea 5 a autostrăzii (Curtea de Argeș-Pitești). Lucrurile intră în linie dreaptă pentru toate tronsoanele autostrăzii. În foarte scurt timp, guvernul va primi și aprobarea Comisiei Europene pentru finanțarea tronsoanelor 1, 4 și 5 ale autostrăzii.

În doar o lună și jumătate, constructorul tronsonului Sibiu-Boița a reușit să treacă de stadiul fizic de execuție de 7%. Accelerarea lucrărilor la obiective de investiții întârziate este o prioritate a guvernului PNL. Loturile 1 și 2 ale autostrăzii Sebeș-Turda sunt într-o asemenea situație. Trebuiau să fie gata de doi ani. Premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul ransporturilor, Lucian Bode, le-au cerut constructorilor o mai mare mobilizare și seriozitate, astfel încât obiectivul să fie finalizat la sfârșitul lui noiembrie și cei 40 de km să fie dați în circulație.

În ce privește investițiile în infrastructură, Guvernul Orban nu numai că a ținut deschise șantierele în perioada crizei, dar a deschis noi fronturi de lucru pe 70 de km de autostrăzi și drumuri expres.

Vicepresedinte Comisie Transpoturi PNL  ec.ing.Ovidiu POPA

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *