Ovidiu Popa (PNL): Dezastrul de la Drăgășani e un avertisment despre bomba cu ceas care se numește DN 67B

Vicepreședintele PNL, Ovidiu Popa, cere de urgență implicarea factorilor decidenți  în reabilitarea DN 67 B, lucrări care întârzie să înceapă de mai bine de zece ani

”Prăbușirea parțială a podului de pe drumul național 67B ar trebui să fie mai mult decât un semnal de alarmă pentru CNAIR, că acesta din păcate, ar fi doar începutul unui dezastru de proporții care s-ar putea produce pe acest drum vital. Spun vital, pentru că după DN 7, acest drum 67B, drumul sudului cum mai este cunoscut, este a doua arteră de importanță strategică pentru județul Vâlcea, un drum care leagă nu mai puțin de 4 județe și asigură accesul spre Oltenia de sub Munte a întregii părții a Munteniei de Sud. Este un drum conceput ca arteră industrială, legând Piteștiul de Drăgășani și de Târgu Jiu, riveran tuturor zonelor industriale din Podișul Getic. Este o arteră care în Vâlcea leagă 11 localități dintre care 2 orașe, traversând toată partea de sud a județului. Drum care leagă așadar Argeșul, Oltul, Vâlcea și Gorjul dar care a fost lăsat să intre într-un malaxor al licitațiilor, contestațiilor, falimentelor, timp de 10 ani. Timpul însă a curs în defavoarea acestui drum, pe axul căruia sunt zone în care efectiv crește iarba. În afara unor cârpeli de acum 3 ani, pe anumite porțiuni, drumul este de nerecomandat, vorbim de prăbușiri, de poduri ieșite din perioada de valabilitate, cu armături de fier distruse, cu dale de beton care distrug mașini și pun în pericol circulația rutieră. A venit momentul în care CNAIR-ul trebuie să se implice pentru a lămuri pentru totdeauna situația. Drumul Național 67B este o bombă cu ceas, podul de la Drăgășani este un avertisment în acest sens”, spune Ovidiu Popa.

În urmă cu două săptămâni s-a petrecut o prăbușire parțială pe DN 67B, în zona podului din Drăgășani. DN 67 B leagă 4 județe iar în Vâlcea traversează localitățile Drăgășani, Sutești, Crețeni, Măciuca, Fârtățești, Tetoiu, Lăcusteni, (Bălcești), Zătreni, Livezi, Grădiștea. În urmă cu zece ani, reabilitarea acestuia a fost licitată. De atunci și până în prezent au fost zeci de contestații, litigii, falimente, promisiuni dar nicio intervenție serioasă asupra acestui drum vital pentru economia din sudul județului Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *