Ovidiu Popa: Eurostat confirmă creşterea de 5% a economiei României pe primul trimestru al anului 2019

Ungaria, România şi Polonia au înregistrat, în primul trimestru din 2019, cel mai semnificativ avans al economiei din Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2018, arată a doua estimare publicată joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), spune deputatul PSD Ovidiu Popa.

„Eurostat confirmă de fapt datele interne, ale INS. Faptul că România, în 3 ani de guvernare PSD, are o dinamică accelerată a PIB, ceea ce doar cârcotaşii ar putea infirma. Iată cu, avem o instituţie europeană care vine cu date precise, cu privire la avansul economic al României. Conform datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică, economia României a crescut în primul trimestru al acestui an cu 5%, pe serie brută, comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi cu 5,1% pe serie ajustată sezonier”, spune Ovidiu Popa

De asemenea, PIB-ul României a înregistrat în primul trimestru din 2019 o creştere de 1,3%, comparativ cu precedentele trei luni.

PIB-ul zonei euro a urcat cu 1,2% în primele trei luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2018, iar Uniunea Europeană a înregistrat un avans de 1,5%. În trimestrul patru din 2018, expansiunea a fost similară în zona euro şi în UE. 

Aproape ţările UE au raportat creşteri anuale în perioada ianuarie – martie 2019, iar cel mai semnificativ avans a fost în Ungaria (5,2%), România (5,1%), Polonia (4,7%) şi Estonia (4,6%). Singurul declin a fost raportat de Italia (minus 0,1%).

Biroul de Presă, al deputatului PSD, Ovidiu Popa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *